Hlavní obsah

Rada pro prince Harryho a Meghan: Zapomeňte na šílenosti ve své hlavě, doporučuje světově uznávaný kouč

Zázraky nedělám. Ale můžu pomoct každému, tvrdí světově uznávaný kouč Michael Neill.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kdysi chtěl spáchat sebevraždu. Teď je osobním koučem celebrit. Michael Neill by doporučil nejsledovanějšímu páru roku - britskému princi Harrymu a herečce Meghan Markle - to samé, co všem ostatním: Neřešte obavy z budoucnosti.

Článek

Dělal osobního kouče manažerům nadnárodních kolosů, celebritám i členům královských rodin. Michael Neill si ale sám kdysi sáhl psychicky na dno, když si chtěl vzít život.

„Měl jsem pocit, jako když mě něco saje z okna ven. Křečovitě jsem se držel, abych nevyskočil. Zavolal jsem na linku bezpečí a oni měli obsazeno. To mi přišlo neskutečně komické. Uvědomil jsem si, že jsem byl upnutý na tu sebevražednou myšlenku. A pak se mi všechen zmatek v hlavě usadil, jako kal ve sklenici vody. A já si uvědomil, že se nechci zabít," popisuje ve Výzvě.

Naše mysl je podle něj často právě jako zakalená sklenice vody. To nám brání, abychom byli šťastní nebo úspěšní.

Výzva s Michaelem Neillem v původním anglickém znění:

Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

„Všichni jsme lidé a řešíme v podstatě totéž. Ať král nebo bezdomovec. Nedávno jsem koučoval vězně a někteří mi řekli, že se paradoxně poprvé v životě cítí svobodní, když se přestali trápit všemi myšlenkami, které jim probíhají hlavou. To je totiž to, co nás brzdí. Máme spoustu myšlenek. To je dobře, jen se jimi nesmíme nechat ovládat,“ tvrdí Neill.

Jaké rady dává autor světových bestsellerů o osobním rozvoji svým klientům? Jaké trable řeší princové z královských rodin? Proč je pro ně těžké najít cíl v životě? Podívejte se ve videu nahoře v tlumočené verzi. Nebo níže v původním anglickém znění.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Doporučované