Hlavní obsah

Radí turistům, na co si dát v Praze pozor. Jaká místa mají pro ně osobní kouzlo?

„Nenechme si centra měst vzít,” říkají reportéři, kteří radí turistům i místním.

 

Reklama

Kam v centru Prahy zajít na kafe, oběd či pivo, aby nevykrvácela peněženka? Jakému obchodu se vyhnout, když vás u Karlova mostu popadne mlsná? Kdy jet do Českého Krumlova a jakou inspiraci čerpat v zahraničí?

Článek

Janek Rubeš původně upozorňoval na nepoctivé taxikáře a směnárny v centru Prahy, s Honzou Mikulkou od dubna 2017 natáčí průvodce, jehož epizody mají na Stream.cz a na YouTube statisíce zhlédnutí. Radí, jaké lokality navštívit a jakým se vyhnout v metropoli i v jiných městech. Pořad točí v angličtině, ale mezi miliony jeho diváků jsou i Češi.

Náš štáb protáhli zimní Prahou a prozradili i velmi osobní místa. „Já měl první rande u orloje. Ukradl jsem šišku z vánočního stromku a té slečně ji dal jako dárek. Bylo mi čtrnáct,” vzpomíná Janek Rubeš. „Já si také dávám schůzky v centru, ale pak jdu jinam, do klidnějších míst,” prozrazuje Honza Mikulka.

Proč posílají turisty do budovy pražského magistrátu? Kde je nejdražší samoobsluha ve městě, možná i na světě? Na kterou z pražských věží stojí za to vyšlápnout? Co vylovili potápěči pod Karlovým mostem a kde to uvidíte? 

Moje místa: Janek Rubeš a Honza Mikulka.

Reklama

Doporučované