Hlavní obsah

Radnice v Uherském Hradišti připravuje stavbu skateparku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice v Uherském Hradišti připravuje stavbu skateparku. Bude v okrajové části areálu aquaparku nedaleko centra města. Výstavba skateparku bude stát 8,9 milionu korun.

Článek

Celý rozpočet záměru činí 9,4 milionu, z něhož 50 procent pokryje z dotace Ministerstva pro místní rozvoj, sdělil dnes ČTK mluvčí radnice Jan Pášma.

Práce začnou ještě letos, hotovo by mělo být na konci června příštího roku. Areál budou moci využívat nejen skateboardisté, ale i jezdci na in-line bruslích nebo BMX kolech.

Nový betonový skatepark vznikne v jižním cípu areálu aquaparku v místě původního univerzálního hřiště. Oba areály oddělí oplocení. „Naši původní snahu o zasazení nového skateparku do stávajícího prostoru pro skateboardisty vedle sportovní haly, který je vzhledem k charakteru a stavu prvků zcela přežitý a ohrožuje bezpečnost návštěvníků, provázelo několik negativ, například zasíťování tohoto prostoru. Umístění skateparku v jižním cípu areálu aquaparku se ukázalo jako mnohem smysluplnější, přitom stále zůstává v blízkosti ostatních sportovišť města,“ uvedl starosta Stanislav Blaha (ODS).

Skatepark bude tvořit takzvaná streetová část a hlavní dominantní bazénová část, počítá se i se sjezdy, zídkami, lavičkami a bezpečnostním zábradlím. Součástí stavby bude i oplocení, dešťová kanalizace, rozvody veřejného osvětlení a nízkého napětí, terénní úpravy a doplnění potřebným mobiliářem, tedy lavičkami, koši, stojany na kola nebo navigačním panelem.

Podle místostarosty Iva Frolce (KRUH) podobné sportoviště ve městě schází. „Pokud si někdo myslí, že se skateparkem budeme raritou mezi městy, pak se mýlí. Skateparky v poslední době vyrostly v mnoha městech v celé republice a já věřím, že ten náš bude magnetem nejen pro sportovce z našeho města, ale i z okolí,“ uvedl místostarosta.

Město v minulosti žádalo o dotaci na výstavbu skateparku už dvakrát. Potřebné peníze na spolufinancování celé stavby se mu však podařilo získat až nyní.

Reklama

Doporučované