Hlavní obsah

Rady od Vlka z Wall Street. Belfort bude pomáhat drobným investorům

Ilustrační fotografie.

Reklama

Bývalý burzovní makléř Jordan Belfort se bude věnovat investičnímu poradenství. Člověk obviněný z miliardového finančního podvodu, za který si odseděl 22 měsíců ve vězení, chce teď předávat své zkušenosti nováčkům.

Článek

Jordan Belfort, muž, jehož vzestup a pád ve finančním světě se staly inspirací pro film Vlk z Wall Street, bude nově pracovat na americké webové stránce RagingBull, která se zabývá investičním poradenstvím. Kriminální makléř tam bude sdílet své zkušenosti a dávat lekce nováčkům, kteří právě začínají s podnikáním.

Web RagingBull je zaměřený na drobné investory. Přestože sám čelil kritice své marketingové taktiky, uprostřed boomu amatérských investic nabral na popularitě. „Mysleli jsme, že by pro nováčky bylo prospěšné, aby se poučili z Belfortových zkušeností a aby se stali v dlouhodobém horizontu úspěšnými obchodníky,“ uvedl generální ředitel firmy Jeff Bishop.

Návod, jak (ne)zbohatnout

V osmdesátých a devadesátých letech Belfort coby newyorský burzovní makléř pracoval na velkých obchodech a získal značný majetek. V roce 1999 se přiznal k podvodu ve výši 200 milionů dolarů. Manipuloval s cenami akcií a podváděl investory. To mu zajistilo 22měsíční pobyt za mřížemi a za své zločiny byl vyloučen z finančního průmyslu.

Od té doby pracoval jako inspirativní řečník, trenér a je známý také jako autor memoárů Vlk z Wall Street. Dílo bylo předlohou pro stejnojmenný film režiséra Martina Scorseseho. Roli Jordana Belforta v něm ztvárnil Leonardo DiCaprio.

Bývalý makléř v oznámení společnosti RagingBull řekl, že by měli investoři využít jeho lekcí a naučit se, čemu se vyhnout a jak využít příležitosti. Jeho sekce bude zahrnovat lekce typu „co to znamená být obchodníkem“ a „jak se poučit ze svých chyb“.

„Nebude poskytovat poradenství ohledně konkrétních akcií společností nebo investičních strategií,“ uvedla firma. Belfort byl dříve hostem jejích firemních podcastů. Bishop řekl, že bývalý obchodník má pocit, že má dostatek moudrosti k tomu, aby se mohl podělit o své předchozí životní zkušenosti.

„Našli jsem způsob, jak dát jeho platformu lidem zdarma, aby se od něj mohli učit. Pro naše členy je to výhra, protože mohou nahlédnout do mysli muže, který vybudoval firmu pro tisíce obchodníků, byl odsouzen a pak své podniky budoval znovu,“ dodal Bishop.

Zvýšená poptávka

Během karantény se u lidí zvýšil zájem o obchodování na burze. „Covid-19 nás překvapil. Přizpůsobili jsme se této poptávce a najali jsme 20 dalších zaměstnanců,“ uvedl Bishop.

Společnost RagingBull byla založena v roce 2011 a prezentuje se jako vzdělávací společnost. Kromě bezplatného obsahu, který zahrnuje i Belfortovy materiály, si RagingBull účtuje za některé služby náklady ve výši 49 až 2 000 dolarů. Firma uvedla, že web má miliony uživatelů a 120 000 lidí si již předplatilo jeho služby.

Reklama

Doporučované