Hlavní obsah

Rakousko přitvrzuje opatření pro vstup do země

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Jedna dávka očkování již při prokazování se v sousedním Rakousku nebude od poloviny srpna stačit.

Článek

Od 15. srpna bude při prokazování se očkováním pro vstup do země nutné dokončené očkování. Dosud je přitom možné do Rakouska přicestovat jen s jednou dávkou očkování starou minimálně 22 a maximálně 90 dní. To od následujícího pondělí možné nebude, informuje německý server Südwest Presse.

Zachována budou stejná pravidla pro osoby, které se budou chtít prokázat testem (PCR ne starší než 72 hodin, antigen ne starší než 48 hodin) nebo dokladem o nedávném prodělání covidu-19 (lhůta 180 dnů).

Nad rámec celoplošného opatření se rozhodlo k razantnějšímu zpřísnění přistoupit východní Tyrolsko, kde se koronavirová situace výrazně zhoršuje. Postižený okres Lienz vyhlásil s platností od středy akce maximálně pro 100 lidí s povinnou registrací a povinnost respirátorů FFP2 ve vnitřních i venkovních prostorech. V obcích Innervillgraten a Oberlienz jsou restrikce ještě tvrdší. Vyjet z nich je možné jen s prokázáním se negativním testem. Zakázané jsou také akce pro více než 50 lidí, informuje rakouský server The Local.

Rakousko včera oznámilo 902 nových případů koronavirové nákazy za uplynulý den, což je nejvíce od května. Ve středu nahlášený počet nově infikovaných je výrazně vyšší, než kolik činil průměr v uplynulých sedmi dnech, tedy 597. Zároveň jde o nejvyšší hodnotu od 13. května. Tehdy rakouská ministerstva vnitra a zdravotnictví evidovala 933 nově nakažených za den.

Devítimilionová země zároveň překročila desetimilionovou metu podaných dávek vakcíny proti covidu-19, uvedla včera agentura APA. Nejméně jednu dávku dostalo 5 364 105 obyvatel Rakouska, což je 60,1 procenta populace. Dokončené očkování má 4 891 092 lidí, což je 54,8 procenta obyvatel.

Přestože na mnoha místech země není povinné nosit roušky, hlavní město Vídeň je stále požaduje.

Reklama

Doporučované