Hlavní obsah

Rakovnický venkovní bazén otevře 3. června, akvapark zřejmě o týden později

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Rakovnický venkovní bazén otevře 3. června, akvapark zřejmě o týden později, protože na rozdíl od venkovního bazénu není zatím napuštěný. Voda do něj začala proudit v neděli dopoledne.

Článek

Samotné napouštění potrvá pět dní, poté je třeba ještě zajistit odběr a vyhodnocení vzorků akreditovanou laboratoří.

Vláda v pátek oznámila, že od pondělí bude možné otevřít vnitřní bazény. Reagovala tak na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, podle kterého nelze uzavírat služby plošně. Původně vláda předpokládala otevření vnitřních bazénů 14. června. Na tento termín se připravovali i v Rakovníku, proto ve změněném termínu otevřít nestihnou.

Lidé se při vstupu do všech bazénů budou muset prokázat negativním testem na koronavirus, certifikátem o očkování nebo dokladem o prodělání nemoci covid-19 v posledních 180 dnech. „Samozřejmě se budeme řídit nařízeními vlády,“ uvedl provozovatel areálu Dušan Godeša s tím, že nerozumí tomu, že pro návštěvu restaurace stačí samotest, ale pro návštěvu bazénu je nutný test z oficiálního testovacího místa.

Personál rakovnického akvaparku nyní zajišťuje veškerý potřebný úklid a chystá i menší úpravy kolem venkovního bazénu, v plánu je například ještě pořízení pingpongového stolu.

Akvapark v Rakovníku byl loni v lednu otevřen po rozsáhlé modernizaci. Dosud měl kvůli přerušení provozu v důsledku pandemie otevřeno jen 196 dní. Roční náklady na jeho provoz dosahují 12 milionů korun, v případě uzavření a vypuštění vody je podle Godeši možné je snížit přibližně o 30, 40 procent.

V rakovnickém akvaparku pracuje přes 20 zaměstnanců. Protože jeho provoz spadá pod městský podnik, který se věnuje údržbě, v době uzavření bazénu se podíleli například na úpravách zeleně, úklidu hřbitova a dalších veřejných ploch.

Naopak nejnavštěvovanější tuzemský aquapark Aquapalace Praha v Čestlicích u Prahy otevře už v pondělí. Podle jeho ředitelky Vladany Horákové je na otevření připravený od února. Klientům nabídne možnost nechat se zdarma oficiálně otestovat na covid přímo v areálu.

Reklama

Doporučované