Hlavní obsah

Rakovník musí opakovat tendr na víceúčelové společenské centrum

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Rakovník musí opakovat tendr na víceúčelové společenské centrum. Důvodem je technická chyba, která se objevila při elektronickém přijímání nabídek firem.

Článek

„Zahájení prací, které město plánovalo na leden, by to ovlivnit nemělo,“ řekl starosta Rakovníka Luděk Štíbr. Centrum, které vznikne přestavbou tří domů u Žižkova náměstí, bude nejvyšší investicí Rakovníka pro příští roky. Vyjde na přibližně 150 milionů korun.

Výsledky původního tendru, ze kterého měla vzejít přesná výše investice, mělo mít město k dispozici v červenci. Po přijetí nabídek se ale ukázalo, že softwarová chyba způsobila, že u některých chyběly povinné přílohy. Kvůli riziku, že by se firmy mohly proti výsledkům tohoto tendru odvolat, jej město vypsalo znovu. „Do konce srpna by měly firmy posílat nabídky,“ uvedl starosta.

Tendr pro město zprostředkovává soukromá společnost, město ji měnit nechce, protože by to znamenalo několikaměsíční zdržení projektu. Podle starosty ale vedení radnice očekává, že opětovné zpracování veřejné zakázky nebude společnost městu účtovat.

Centrum by mělo být hotové do dvou let, jeho vznik bude fakticky rozdělen do tří částí. „Jedna je stavební část, pak jsou to interiéry, které se budou soutěžit zvlášť,“ řekl Štíbr. Poslední částí je prostranství okolo centra.

Víceúčelové centrum bude sloužit pro pořádání kulturních akcí, přestěhovat by se do něj měla i knihovna, která nyní sídlí v budově patřící státu. Město má na investici schválen stomilionový úvěr, nemusí jej ale využít celý.

Reklama

Doporučované