Hlavní obsah

Rakušané v závěru dotahovali, čeští hokejisté ale základní skupinu zakončili vítězně

Foto: Profimedia.cz

Češi zvítězili nad Rakouskem těsně 4:3, vítěznou trefu obstaral Tomáš Hyka.

Reklama

Čeští hokejisté porazili v posledním zápase základní skupiny A na mistrovství světa v Dánsku Rakousko. O tři body se Češi museli v závěru třetí třetiny strachovat, Rakušanům se v poslední desetiminutovce podařilo dotáhnout na rozdíl jednoho gólu. Česká republika tak porazila Rakousko 4:3.

Článek

Do posledního zápasu základní skupiny A vstoupili čeští hokejisté výborně. Už ve třetí minutě vedli po gólech Tomáše Hyky a Filipa Chytila 2:0. Rakušané ale nesložili zbraně a ještě v úvodní dvacetiminutovce snížili zásluhou Komareka.

Po přestávce národní tým zvládl vcelku rychle znovu odskočit na rozdíl dvou gólů a zdálo se, že si v klidu dojde pro tři body. Obzvlášť, když s blížícím se koncem duelu přidal další pojistku Tomáš Hyka a průběžný stav 4:1 nedával jižnímu sousedovi příliš nadějí.

Poslední desetiminutovku základní hrací doby si ale vzal do parády útočník Philadelphie Flyers Michael Raffl. Nejvýraznější hráč rakouského týmu nejprve minutu po Hykovi snížil na 2:4 z pohledu svého týmu a v osmapadesáté minutě po parádní individuální akci přiblížil Rakušany bodu za remízu.

Na ni ale nedošlo. Český tým hubené vedení do poslední sirény uhájil.

Český národní tým tak zakončil své působení ve skupině A letošního mistrovství světa se ziskem patnácti bodů v sedmi zápasech. Do vyřazovacích bojů tak jdou Češi jako třetí nejlepší tým své skupiny a čeká je čtvrtfinále s druhým nejlépe postaveným týmem skupiny B. První zápas vyřazovací části Češi sehrají ve čtvrtek v Herningu, na soupeře si ještě musejí počkat.

Reklama

Související témata:

Doporučované