Hlavní obsah

Rath podal další stížnost na žalobce. Těsně před tím, než mu navrhl devět let vězení

David Rath si opět stěžuje. Tentokrát kvůli starému výroku o ukrytých milionech.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

David Rath tentokrát prý podal stížnost proto, že žalobce před lety prohlásil, že policie pátrá po jeho stamilionech ukrytých v zahraničí.

Článek

Bývalý středočeský hejtman David Rath, který právě stojí před soudem jako obžalovaný v rozsáhlé korupční kauze, podal další stížnost na státního zástupce Petra Jiráta.

Učinil tak v úterý těsně před tím, než v procesu začaly závěrečné řeči. Tu první pronesl právě žalobce Jirát a navrhl Rathovi až devítiletý trest vězení a propadnutí majetku.

Video: Žalobce a obžalovaný komentují úterní závěrečné řeči

David Rath komentuje návrh žalobce na jeho potrestání.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

Když si David Rath řeč státního zástupce Petra Jiráta vyslechl, řekl důvody, které ho k podání nové stížnosti vedly.

Tentokrát ji prý podal proto, že žalobce před lety prohlásil, že policie pátrá po ukrytých Rathových stamilionech v zahraničí. Obžalovaný bývalý politik ale tvrdí, že žádné peníze nikde ukryté nemá a uvedeným výrokem se tak cítí poškozen.

O neznámém majetku v zahraničí přitom mluvil i bratr Davida Ratha Michal, který vede s obžalovaným sourozencem soudní spor o dědictví po jejich zesnulém otci Ratmírovi.

Státní zástupce Petr Jirát už se nechce k pátrání po ukrytých penězích vyjadřovat. David Rath ho totiž za jeho výrok také žaloval a soudní spor ještě není u konce.

Až devítileté tresty státní zástupce navrhl také dalším dvěma hlavním obžalovaným, manželům Kateřině a Petrovi Kottovým. Také oni by měli přijít o veškerý majetek. Uznat vinnými žalobce navrhuje všech jedenáct obžalovaných v Rathově korupční kauze.

Sám David Rath pronese svou závěrečnou řeč před soudem v následujících dnech. Vynesení rozsudku se očekává nejpozději v polovině dubna.

Reklama

Doporučované