Hlavní obsah

Razie v libereckých dopravních firmách. Obviněno je 9 osob

Foto: Wikimedia Commons

V souvislosti se zásahem bylo obviněno devět osob.

Reklama

Policejní razie ve dvou dopravních firmách skončila obviněním devíti osob. Tři z nich jsou ve vazbě.

Článek

Po čtvrteční razii v Dopravním podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) a v dopravní společnosti BusLine obvinili policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu devět lidí, z toho tři zadrželi. Uvedl to mluvčí centrály Jaroslav Ibehej. Z jakých trestných činů byli obviněni a jaký trest jim hrozí, mluvčí zatím neupřesnil.

„Devět osob bylo obviněno, kdy tři obvinění byli omezeni na osobní svobodě. Více informací zatím poskytovat nebudeme,“ sdělil Ibehej.

Stále tak není jasné, zda razie souvisí se zásahem na krajském úřadu v Liberci, v ČSAD Liberec a v poradenské firmě Nexia, kde začátkem tohoto měsíce také zasahovali vyšetřovatelé protikorupční policie. Zajímaly je materiály související se zajištěním dopravní obslužnosti v oblasti Sever. Ta zahrnuje Liberecko a Frýdlantsko a na základě příkazní smlouvy ji zajišťuje právě liberecká ČSAD.

Policie se tehdy zajímala také o záměr kraje odkoupit majoritní podíl akcií tohoto dopravce a záměr na zřízení takzvaného vnitřního dopravce. Jen z krajského úřadu si tehdy policisté odnesli deset až 12 šanonů dokumentů.

Reklama

Doporučované