Hlavní obsah

Zidane se vrací. Real Madrid versus Celta Vigo od 16:00 živě na Televizi Seznam

Real Madrid prožívá nejhorší sezonu od roku 2010.Video: David Janeczek, DIGI Sport

 

Reklama

„Bílý balet“ prožívá složité období. Královský klub vypadl z Ligy mistrů, skončil v poháru a ztratil boj o titul. Jenže fanoušci madridského velkoklubu doufají ve světlejší zítřky. Prezident klubu Florentino Pérez povolal zpět francouzského kouče Zidana, který s Realem vyhrál třikrát po sobě Ligu mistrů. A právě bývalý fenomenální fotbalista má být novým impulsem a začátkem další úspěšné éry, tentokrát už ale bez Cristiana Ronalda.

Článek

Zinédine Zidane se do klubu vrátil po 284 dnech. Tak dlouho trvalo, než vedení „bílého baletu“ došlo, že stojí za to dát francouzskému stratégovi plnou moc v rozhodování o přestupech a celkové správě A mužstva. Francouz se do Realu Madrid vrátil i kvůli dohodě s klubem. Vedení přislíbilo úspěšnému trenérovi i sumu na přestupy, která dosahuje až 9 miliard korun.

Vysněná posila královského klubu je Belgičan Eden Hazard. Ten nyní nastupuje v barvách londýnské Chelsea. Jenže jeden z nejlepších křídelníků v Anglii s londýnským velkoklubem neprodloužil smlouvu a ta současná má platnost do konce letošní sezony. To znamená, že jestli se Eden Hazard se svým současným zaměstnavatelem nedohodne na rychlém prodloužení, může do Madridu přijít zadarmo.

Média po celém světe spekulovala, koho asi tak Zidane přivede dále. Mezi nejčastější jména patří Kylian Mbappé a jeho spoluhráč Neymar. V případě francouzského útočníka je situace značně složitá. Prezident klubu PSG Nasser Al-Khelaifi se totiž v reakci na Mbappého případný odchod nechal slyšet, že pokud mladou hvězdu bude chtít někdo koupit, bude si muset připravit miliardu eur a poté by ho stejně nepustil. Takže to vypadá, že na Mbappého si bude muset Zidane nechat zajít chuť.

V případě Neymara je to odlišná situace. Brazilec je nyní zraněný, ale dlouhodobě kolují spekulace, že v PSG není spokojený a chce přestoupit. Jenže brazilská megastar je hlavní tváří týmu a majitelé tak bohatého klubu jako je PSG by ho neradi viděli odcházet.

Nutno říct, že Zidane ale nemusí čekat až do léta. Ve čtvrtek už klub představil novou posilu. Francouzský stratég si dopředu pojistil obránce Porta Édera Militãa. Mladý stoper se královskému klubu upsal na šest let.

Zidana čeká první zápas na lavičce Realu Madrid v sobotu v 16:15. Jak se francouzskému trenérovi premiéra ve druhém angažmá v Realu Madrid povede, můžete sledovat živě na Televizi Seznam.

Přímý přenos začíná v 16:00, moderátorem bude Jindřich Šídlo a do křesla pro hosta usedne tentokrát bývalý fotbalista Lukáš Zelenka.

Reklama

Doporučované