Hlavní obsah

Realitní magnát Vítek nabídl Praze 100 milionů navíc, když dostaví okolí metra Holešovice

Okolí stanice metra Holešovice v Praze.

Reklama

Skupina CPI Property Group pohrozila Praze v dnešním inzerátu uveřejněném v deníku E15 trestním oznámením kvůli zakázce na opravu stanice metra, kterou nezískala.

Článek

CPI miliardáře Radovana Vítka má za to, že pražští radní a Dopravní podnik hlavního města Prahy porušili zákon, když se s jinými developery dohodli na založení společného podniku k opravě stanice Nádraží Holešovice. Hrozí kvůli tomu podáním trestního oznámení.

CPI uvádí, že na založení podniku nebylo vypsáno transparentní výběrové řízení a že podá v případném novém tendru lepší nabídku než konkurence.

Podle dřívějších informací E15 se Praha dohodla na vytvoření společného podniku se společností Nové Holešovice Development, která patří developerům Karlín Group a Ungelt Group. Společný podnik by měl mít na starosti opravu severního vestibulu stanice metra Nádraží Holešovice i stavbu kanceláří či obytných prostor v okolí. Smlouvu s investorem chce DPP podepsat do konce října.

DPP Vítkovu kritiku odmítl, považuje výběr partnera za správný, vlastní totiž v okolí nejvíce pozemků.

Podle CPI se ale nekonalo výběrové řízení, což by mohlo znamenat porušení zákonné povinnosti jednat s péčí řádného hospodáře ze strany vedení Prahy i DPP.

„Z hlediska řádné péče proto postoupíme tento podnět kromě orgánů hlavního města Prahy a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže také Nejvyššímu státnímu zastupitelství a Transparency International – Česká republika za účelem prověření věci,“ píše CPI Property Group v inzerátu.

V textu skupina nabízí, že se zúčastní případného tendru nebo vstoupí do stávajících smluvních vztahů ve společném podniku za stejných podmínek jako konkurence, ale poskytne DPP lepší výnos. „Na základě stávajících informací je navíc skupina CPI Property Group připravena poskytnout DPP v této souvislosti finanční plnění ve výši 100 000 000 Kč navíc nad plnění smluvené v dohodě se společností Nové Holešovice Development,“ uvádí CPI.

Reklama

Doporučované