Hlavní obsah

Kdo je tady prezident? Ptám se já vyrazí s Pavlem, Středulou a Drábovou do Plzně

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Moderátorky Ptám se já Marie Bastlová a Veronika Sedláčková vyrazí se speciálním vysíláním Ptám se já do Plzně.

Reklama

Ptám se já opět míří mezi diváky a posluchače. Marie Bastlová a Veronika Sedláčková se svých hostů budou ptát na největší výzvy Česka i na to, jakou roli v nich může sehrát budoucí hlava státu.

Článek

Moderátorky Marie Bastlová a Veronika Sedláčková se chystají se speciálním vysíláním Kdo je tady prezident? Ptám se já do Papírny Plzeň, kde v úterý 14. června od 18:30 vyzpovídají tři speciální hosty ve třech samostatných rozhovorech.

Pozvání přijali: odborový předák Josefa Středula, který nedávno oznámil, že se chce ucházet o prezidentský úřad, generál Petr Pavel, o kterém se v souvislosti s prezidentskou kandidaturou hovoří a taky expertka na jadernou energetiku Dana Drábová. Otázky se totiž budou týkat největších bezpečnostních výzev současnosti. Ať už z pohledu vojenského, ekonomického nebo v oblasti energetiky.

Ptát se budou moci i diváci, kteří mají na akci vstup zdarma. „Po covidu přišla válka a s ní spojené bezpečnostní výzvy i ekonomické problémy. Chceme v této těžké době nabídnout divákům i posluchačům co nejširší paletu názorů. Ať už se jedná o špičkové odborníky a odbornice nebo lidi, kteří se možná brzy budou podílet na rozhodování ve státě,“ říká moderátorka Veronika Sedláčková.

Podcast Ptám se já patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější rozhovorové formáty v Česku. Jen v květnu zaznamenal přes tři miliony zhlédnutí a poslechů na webu Seznam Zpráv i v podcastových aplikacích. „Přinášíme rozhovory s lidmi z různých oborů, kteří mají vliv, rozhodují a řeší hlavní problémy současnosti. Snažíme se jít maximálně do hloubky a být ostré, když je to potřeba. Já osobně mám i proto nejraději u mikrofonu politiky,“ dodává Marie Bastlová.

Kdo je tady prezident? Příští zastávka: Plzeň

Podcast Ptám se já znovu vyjíždí do krajů. Tentokrát navštíví Plzeň. Marie Bastlová a Veronika Sedláčková si v úterý 14. června do Papírny Plzeň pozvou Petra Pavla, Josefa Středulu a Danu Drábovou. Ptát se jich můžete i vy! Startujeme od 18:30. Vstup je zdarma.

Facebookovou událost naleznete ZDE.

První díl speciálu Kdo je tady prezident? se natáčel v dubnu v brněnském Kabinetu múz. Záznam rozhovorů s Danuší Nerudovou, Pavlem Fischerem a Pavlem Rychetským si můžete pustit zde. Ptám se já plánuje v létě a na podzim 2022 další živá natáčení po Česku – nejen o hledání nového prezidenta, ale i na téma podzimních komunálních voleb.

Ptám se já vzniká v podcastovém týmu Seznam Zpráv. Připravují ho moderátorky Marie Bastlová, Veronika Sedláčková a editorka Eliška Dokulilová. Podcasty Seznam Zpráv, mezi které patří také Vlevo dole, 5:59 nebo Ve vatě, měsíčně zaznamenávají 1,5 milionu digitálních poslechů. Poslouchejte je na SZ.cz, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Ptám se já, Marie Bastlová

Podcast Marie Bastlové. Hard talk rozhovory s lidmi, kteří mají vliv, odpovědnost, informace.

Sledujte na Seznam Zprávách, poslouchejte na Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište prostřednictvím sociálních sítí pod hashtagem #ptamseja nebo na e-mail: audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované