Hlavní obsah

Radek Kedroň bude novým zástupcem šéfredaktora Seznam Zpráv

Foto: Archiv R. Kedroně, Seznam Zprávy

„Seznam Zprávy jsou lídrem v inovativní žurnalistice, nebojí se experimentovat v onlinu i audiu. To mě velmi láká a baví,“ říká Radek Kedroň.

Reklama

Redakce Seznam Zpráv uvítá další výraznou posilu. Radek Kedroň, zakladatel a dosavadní šéfredaktor webu iRozhlas.cz, se od 1. března 2022 stane zástupcem šéfredaktora Seznam Zpráv pro investigativu a publicistiku.

Článek

„Mám velkou radost, že Radek Kedroň, výborný novinář i manažer, nám pomůže rozvíjet významnou část našeho obsahu a nabízet čtenářům a posluchačům Seznam Zpráv nové formáty,“ říká šéfredaktor Jiří Kubík.

Radek Kedroň, který od dubna 2017 vedl zpravodajský web Českého rozhlasu, ke svému přestupu na Seznam Zprávy uvádí: „Těším se na spolupráci s týmem skvělých novinářů a profesionálů, jimž jde v prvé řadě o obsah a kritickou novinařinu. Už nyní jsou Seznam Zprávy bezpochyby lídrem v inovativní žurnalistice, nebojí se experimentovat v onlinu i audiu. A to je parketa, která mě velmi láká a baví.“

Jiří Kubík s Radkem Kedroněm spolupracovali už před 18 lety v domácím oddělení MF Dnes. Radek následně pracoval v reportérském týmu Hospodářských novin, později vedl domácí zpravodajství časopisu Týden. V letech 2012 až 2016 vedl zpravodajský server Lidovky.cz, kde se mimo jiné věnoval kauze exposlance Davida Ratha. O zákulisí vyšetřování tohoto případu napsal knihu Operace Rath. Svou druhou knihu Sněžím! Deník bílé mafie věnoval korupční kauze Nemocnice Na Homolce.

Do vedení Seznam Zpráv v prosinci 2021 nastoupila jako nová zástupkyně šéfredaktora Petra Benešová, novinářka s bohatými zkušenostmi z rozhlasové, televizní, internetové i novinové žurnalistiky. Petra, která má na starosti domácí zpravodajství, je druhou ženou ve vedení redakce. Zástupkyní šéfredaktora je také Simona Holecová, jež nově zodpovídá za zahraniční zpravodajství. Do užšího vedení redakce patří také Martin Jašminský a Zdeněk John.

Další posila z Českého rozhlasu

Členem redakce Seznam Zpráv se od Nového roku stal další dosavadní novinář z Českého rozhlasu. Jonáš Zbořil, který na Radiu Wave připravoval několik pořadů, bude mít na starosti kulturní publicistiku v rámci názorové sekce Seznam Zpráv. Bude autorem i editorem recenzí a komentářů týkajících se nových filmů, knížek a různých kulturních fenoménů.

Reklama

Související témata:

Doporučované