Hlavní obsah

Seznam Zprávy mají posilu, specialistu na umělou inteligenci Jiřího Špačka

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Jiří Špaček.

Reklama

Jiří Špaček, který stál za rozmachem digitálních kanálů veřejnoprávního rozhlasu, jako je web iRozhlas nebo aplikace mujRozhlas, nastoupil do Seznam Zpráv na pozici zástupce ředitele pro rozvoj.

Článek

„V Seznam Zprávách jsme už v loňském roce začali zkoumat potenciál nové generace technologií umělé inteligence (AI) v obsahu. Věříme, že AI změní způsob, jak kvalitní obsah vzniká a jak se může dostávat k uživatelům. Jirkovy zkušenosti v oblasti audia, textu či produktu nám pomůžou správně uchopit změny ve fungování a přemýšlení redakce budoucnosti,“ řekl Jakub Unger, ředitel divize zpravodajství a rádií Seznam.cz.

Špaček před příchodem do Seznam Zpráv dlouhé roky působil v Českém rozhlase, předchozí zkušenosti sbíral například ve vydavatelství Mafra.

„Vývoj v oblasti umělé inteligence jde nesmírně rychle dopředu, je to doslova technologická tsunami, která na jedné straně urychlí a usnadní práci redaktorům a na druhé zvýší zásah i komfort čtenářům, posluchačům a divákům. Nabídka podílet se na tomto rozvoji v rámci nejsledovanějšího seriózního média se neodmítá,“ uvedl Jiří Špaček.

V novém působišti se bude kromě webu Seznam Zprávy věnovat obsahově-technologickému rozvoji značek, jako jsou Proženy.cz, Garáž.cz či rádia Expres FMClassic Praha.

Reklama

Související témata:

Doporučované