Hlavní obsah
Online

Deník redakce: Co se dělo v roce 2023 v Seznam Zprávách

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Prezident Petr Pavel zavítal do redakce Seznam Zpráv.

Reklama

aktualizováno •

Střípky z redakční kuchyně. Postřehy reportérů z terénu. Informace o tom, co jsme pro vás v uplynulém roce chystali.

Článek
  • 30. května: O nejnovějším polském problému v ČT

    V Polsku se chystá komise pro „vyšetřování ruského vlivu mezi lety 2007–2022“. Nikdo se ani netají tím, že je namířená proti Donaldu Tuskovi, lídrovi nejsilnější opoziční strany. Komise stojí mimo justici, je politická a může zakázat výkon veřejné funkce na deset let. O tom, jakou cestou se polská strana PiS krátce před parlamentními volbami vydává, hovořil v Horizontu ČT24 v České televizi reportér Seznam Zpráv Filip Harzer.

    Pořad si můžete pustit zde.

    Foto: Repro: Seznam Zprávy

    Filip Harzer (vpravo) hostem Horizontu ČT24.

  • 30. prosince: Tým 5:59 vybírá nejlepší epizody roku 2023

    V letošním roce poslal podcastový tým Lenky Kabrhelové posluchačům do uší celkem 273 epizod. Věnoval se v nich dění na domácí i zahraniční politické scéně, pokrýval válečné konflikty i domácí investigativní kauzy. Nejposlouchanější a nejpovedenější epizody podcastu 5:59 vám teď přináší přehledně v jednom článku.

    To nejlepší z podcastu 5:59 za rok 2023

    Foto: Seznam Zprávy

    Příjemný poslech a šťastný nový rok 2024 přeje audiotým Lenky Kabrhelové.

  • 27. prosince: Osazenstvo Šťastného podcastu vydalo sváteční „QnA“ epizodu

    Jaký bude první projev Petra Pavla? Ozval se nám šéf Madety Milan Teplý po dílu Šťastného pondělí o jeho firmě? Kdy budeme mít prezidentku a kdo to bude? Nejen na tyhle otázky odpovídá sváteční speciál Šťastného podcastu. A pozor! Došlo i na použití telemostu!

    Zajímá vás, co na sebe prozradili podcasteři z party Šťastného pondělí?

  • 20. prosince: Vlevo dole odpovídá na dotazy posluchačů

    S jakým cukrovím se Václav a Lucie identifikují? Byla chvíle, kdy si řekli, že už s tou politikou praští? A jakému politikovi by svěřili svého psa? Podcast Vlevo dole vydává epizodu plnou posluchačských otázek.

    Poslechněte si odpovědi Lucie Stuchlíkové a Václava Dolejšího

  • 19. prosince: Přednáška redaktora o dezinformacích

    Petr Juna, redaktor Seznam Zpráv, přednáší žákům Základní školy Zeleneč na Praze-východ o dezinformační scéně.

    Foto: Seznam Zprávy

    Škola pořádala v úterý 19. prosince výborně připravený Den s médii, Seznam Zprávy byly u toho.

  • 14. prosince: Petr Pavel v Seznam Zprávách

    Petr Pavel zavítal při příležitosti natáčení Galerie osobností do Seznam Zpráv. Exkluzivní rozhovor šéfredaktora SZ Jiřího Kubíka s prezidentem vám nabídneme v neděli, jeho psanou podobu pak v pondělí.

    Foto: David Neff, Seznam Zprávy

    Prezident Pavel v Seznam Zprávách.

  • 13. prosince: Zveme vás na speciál Seznam Zpráv na VŠE

    Kdy se tuzemská ekonomika vrátí k růstu? To proberou novináři Seznam Zpráv ve čtvrtek 14. prosince na Vysoké škole ekonomické v Praze ve speciálu „Zadlužené Česko“. Hosty Marie Bastlové z pořadu Ptám se já budou ministr financí Zbyněk Stanjura a ekonom David Marek. Autoři podcastu Vlevo dole Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší pak rozeberou, proč stále více zaostáváme za jinými evropskými státy.

    Kvůli omezené kapacitě sálu je potřeba se předem registrovat pomocí formuláře.

    Foto: Seznam Zprávy

    Akce je určená pro studenty i veřejnost, prostor bude také pro dotazy z publika. Těšíme se na vás!

  • 12. prosince: Filip Harzer podrobně o polském vládním přelomu

    „Ve Varšavě startuje největší politická změna za posledních osm let,“ píše reportér zahraniční redakce Filip Harzer. Polské politice se věnuje do podrobna dlouhodobě. V jeho rozsáhlé analýze se dočtete, jaké reformy chystá čerstvě zvolený premiér Donald Tusk i jaké změny čekají státní televizi a rozhlas.

  • 10. prosince: O Balkánu i Ukrajině s Lordem Peachem

    Redaktorka zahraniční redakce Tereza Ulrychová měla příležitost na britské ambasádě pohovořit s Lordem Stuartem Peachem, zvláštním zmocněncem britské vlády pro západní Balkán. Rozhovor, který si budete na Seznam Zprávách moci přečíst tento týden, pojímá kromě Balkánu i témata jako válka na Ukrajině a mezinárodní vztahy ve světě.

    Foto: UK Embassy Prague

    Lord Stuart Peach v minulosti zastával i post předsedy vojenského výboru NATO.

  • 9. prosince: Šídlo moderuje koncert k uctění památky Karla Schwarzenberga

    Komentátor Seznam Zpráv a moderátor Šťastného pondělí Jindřich Šídlo moderuje koncert Karel žije dál na památku zesnulého Karla Schwarzenberga v Lucerna Music Baru. Spolu se Světlanou Witowskou zahájí událost v 16:00 a na pódiu přivítají mimo jiné Šimona Pánka, Jana Dobrovského nebo kapelu Už jsme doma.

  • 7. prosince: Miloš Vystrčil v Ptám se já

    Hostem pořadu Ptám se já je ve čtvrtek předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). S Marií Bastlovou budou probírat mimo jiné schůzku nejvyšších ústavních činitelů k zahraniční politice či podporu Izraele a Ukrajiny. Rozhovor můžete sledovat od 13:00 živě na Seznam Zprávách či si ho pustit ze záznamu i ve své oblíbené podcastové aplikaci.

    Foto: David Neff, Seznam Zprávy

    Miloš Vystrčil.

  • 6. prosince: Vlevo dole a Martin Čaban přijeli do Tábora

    Novináři Seznam Zpráv Lucie StuchlíkováVáclav Dolejší z podcastu Vlevo dole a komentátor Martin Čaban vyrazili na živé vystoupení do Tábora. Jihočeské publikum si trojice nemohla vynachválit!

  • 5. prosince: Ve vatě v Karlíně a s publikem

    Markéta Bidrmanová a její hosté z podcastu Ve vatě vystoupili v Kasárnách Karlín. Tématem úterního večera bylo FIRE, tedy způsoby, jak dosáhnout finanční nezávislosti před čtyřicítkou. Záznam si budete moci pustit v pondělí.

  • 4. prosince: Vánoční besídka Vlevo dole

    Populární politický podcast Lucie Stuchlíkové a Václava Dolejšího zahajují sváteční sezonu. V kavárně Kolektor se svými hosty a fanoušky glosují mírová témata i ošklivé vánoční svetry.

    Na fotogalerii z akce se můžete těšit již brzy.

    Foto: Jakub Velička, Seznam Zprávy

    Vánoční besídka Vlevo dole.

  • 1. prosince: Rozhovor s estonským ministrem zahraničí

    Redaktorka zahraniční redakce Tereza Ulrychová hovořila s estonským šéfem diplomacie Margusem Tsahknou. V rozhovoru, který vznikl během jednání ministrů zahraničí členských států NATO, přiblížil, jaká je dnes situace na západní hranici s Ruskem. „Hlavní obava se týká nevinných lidí, které Rusové ‚verbují‘ napříč různými regiony a lákají je do Ruska. Tyto lidi pak organizovaně posílají na sever Evropy,“ říká.

    Foto: Tereza Ulrychová

    Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna je ve funkci od dubna 2023. V letech 2016–2017 působil také jako ministr obrany.

  • 30. listopadu: Jonáš Zbořil hovoří s režisérem Lucem Bessonem

    Šéf kulturní rubriky Jonáš Zbořil vyzpovídal proslulého francouzského režiséra Luca Bessona (Brutální Nikita, Leon, Pátý element), který přijel do Prahy uvést svůj nový film DogMan. Rozhovor s Lucem Bessonem si můžete na Seznam Zprávách přečíst zde.

    Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

    Luc Besson naslouchá otázkám Jonáše Zbořila.

  • 29. listopadu: Reportérka Tereza Ulrychová s Lipavským v Bruselu

    Šéf diplomacie Jan Lipavský (Piráti) odeltěl na jednání ministrů zahraničí NATO do Bruselu a naše reportérka zahraniční redakce Tereza Ulrychová je mu v patách. Na programu zasedání je třeba válka na Ukrajině, dění na Blízkém východě, ale i situace na západním Balkáně.

    Ve středu se společně přesunou do makedonské Skopje na schůzi Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), kam má dorazit i ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

    Foto: Tereza Ulrychová

    Novinářka Seznam Zpráv Tereza Ulrychová v Bruselu.

  • 28. listopadu: Marie Bastlová vyzpovídá Karla Havlíčka

    Hostem hardtalku Seznam Zpráv Ptám se já bude první místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček. Moderátorka Marie Bastlová se politika zeptá na odborářské protesty, vládní komunikaci, konsolidaci veřejných financí i zdražování energií.

    Rozhovor sledujte živě na našem webu ve 14:30.

    Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

    Místopředseda Sněmovny Karel Havlíček (ANO) bude živě odpovídat na otázky Marie Bastlové.

  • 27. listopadu: Reportéři Seznam Zpráv mezi stávkujícími

    Výstražnou stávku sledujeme hned na několika místech. Josef Mačí zamířil mezi stávkující učitele, Michaela Rambousková následuje odborářského předáka Josefa Středulu, Vojtěch Gavriněv se vydal do Prahy autobusem s odboráři z jihlavského výrobce autodílů Bosch Powertrain a Jaroslav Gavenda hovoří se stávkujícími odboráři ve Škodovce.

    Stávkující Česko sledujte v online reportáži na webu.

Reklama

Související témata:

Hlavní zprávy