Hlavní obsah

Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský: Letos přivítáme miliontého diváka

Magazín Slavní: Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský o nové hře s erotickým podtextem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V pražském Divadle Na Jezerce vypuklo peprné dusno. Premiéru tu měl Pánský klub, tedy komedie o eroticky závislých mužích, kteří se rozhodli svůj sexuální apetit zkrotit. Hra má za sebou úspěšnou premiéru. Nejen o ní se přímo ve studiu rozpovídal herec a ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

Článek

Hra Pánský klub je českou novinkou, která byla napsána přímo pro Divadlo Na Jezerce. „Letos jde o takový český rok v našem divadle. Máme totiž hned tři premiéry a všechny jsou hrány poprvé,“ říká principál divadla Jan Hrušínský, který se ujal i dramaturgie. A přiznává, že to není jednoduchá funkce. „Když dostanete nějakou hru, tak před vámi leží jako splasklý balonek a vy ho musíte při čtení nafouknout a doufat, že bude tak dobře nafouknutý, že doletí až k divákům,“ popisuje Hrušínský.

Divadlo Na Jezerce letos slaví 17. výročí a už samotnou dobu existence považuje ředitel divadla za největší úspěch. Chystá ale další novinky. „Letos v květnu přivítáme miliontého diváka, který uvidí naše inscenace a Pánský klub je 41. premiérou, kterou máme na svém kontě. Mohu prozradit, že už na podzim připravujeme hru s pracovním názvem Čapek. Tu napsal a bude ji i režírovat Petr Vacek.“

Celý rozhovor s Janem Hrušínským si můžete pustit v úvodním videu. Nebo také v magazínu Slavní, který na celoplošné Televizi Seznam můžete nově sledovat každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované