Hlavní obsah

Ředitel gymnázia, který chtěl dát „Zemany“ do kompostu, může přijít až o sto tisíc

Ředitel gymnázia Zdeněk Bergman říká, o jak velké odměny by mohl přijít.Video: Radek Nohl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rada Ústeckého kraje potrestá ředitele teplického gymnázia. Přijde o odměny.

Článek

Ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman přijde o odměny kvůli svému výroku na adresu prezidenta Miloše Zemana.

Bergman se před pár dny ohradil proti tomu, že Zeman v Českém rozhlase mluvil sprostě. V reakci pak napsal na Facebook: „Po rozhovoru pana prezidenta pro Český rozhlas jsem školníkovi uložil, ať ty obrazy (prezidenta Zemana) zahrabe do kompostu.“

Rada Ústeckého kraje na návrh náměstka hejtmana pro školství Petra Šmída (Strana práv občanů Zemanovci) v pondělí projedná, o jak velké odměny kvůli tomu Bergman přijde. Šmíd uvedl, že konkrétní částku říct nemůže.

Podle Bergmana by mohlo jít nejspíše o desítky tisíc korun. „Jestli mi je odeberou na rok, možná, tak můžu přijít o sto tisíc,“ řekl Seznamu Bergman.

Prezident Miloš Zeman v Českém rozhlase: 

Video: iRozhlas.cz

Šmíd se ve čtvrtek s ředitelem gymnázia setkal na krajském úřadě. Během schůzky náměstek hejtmana Bergmanovi řekl, že poškodil Ústecký kraj i školu.

„Není to jeho soukromá věc, protože do toho zatáhl školu. Já jsem také ředitel školy a takto bych se nechoval,“ řekl Šmíd.

Bergman se však za svá slova na Facebooku omluvit odmítl. „V klidu jsme si to vyříkali, ale ke shodě jsme moc nedošli,“ prohlásil Bergman.

Šmída od kritiky neodradilo ani to, že slova na Facebooku použil teplický ředitel v nadsázce, jenom jako kritiku chování hlavy státu, což už minulý týden vysvětlil.

Zdeněk Bergman totiž již před čtyřmi lety nechal sundat ve škole prezidentovy portréty, když Miloš Zeman – také v Českém rozhlase – použil vulgarity (když hovořil o skupině Pussy Riot) poprvé.

Portréty prezidenta republiky nejsou zahrabány v kompostu a nadále leží ve školním skladu.

Na krajský úřad už v této souvislosti přišel také návrh na odvolání Bergmana. Podle radních kraje k tomu ale v současné době nedojde.

Reklama

Doporučované