Hlavní obsah

Kauza razie v nemocnicích: obviněný ředitel Nemocnice Na Františku rezignoval

Foto: Seznam.cz, Seznam Zprávy

Nemocnice Na Františku.

Reklama

Ředitel Robert Zelenák o uvolnění z funkce požádal radu městské části Praha 1.

Článek

Ředitel Nemocnice Na Františku Robert Zelenák končí ve své funkci. Požádal o to dnes prostřednictvím zástupce starosty Prahy 1 na jednání rady, která jeho žádosti vyhověla.

Zelenák je jedním z obviněných v kauze údajné manipulace zakázek na stravování v Nemocnici Na Františku.

„Pan ředitel Zelenák cítí ten tlak. Věří, že bude mít po celé té kauze se možnost očistit. Tvrdí, že jeho role v tom nebyla zdaleka taková, jak dneska strašidelně v těch médiích vypadá. Já ho znám jako dobrého praktika, slušného člověka a schopného manažera,” uvedl pro Seznam Zprávy Daniel Hodek, zástupce starosty Prahy 1 a radní, který má na starosti zdravotnictví.

Podívejte se na záznam ze zásahu policie v pražských nemocnicích.Video: Seznam.cz, Seznam Zprávy

Zelenák by měl nejprve řádně čerpat svou dovolenou a následně by měl k 17. červenci odstoupit ze své funkce. Dočasným vedením nemocnice bude ode dneška pověřena Alena Hanilcová, která působí v nemocnici jako právnička. Na jednání rady za dva týdny pak bude zvolen Zelenákův nástupce.

„My máme ze zákona povinnost zvolit někoho zevnitř nemocnice. Nemůžeme vzít nikoho externího. Budeme se muset tedy nejprve rozhodnout, kdo nemocnici povede, abychom se následně rozhodli, zdali budeme do konce volebního období otevírat nějaký tendr, nebo už to necháme na případnou novou politickou garnituru,” dodal.

Zelenák působil ve funkci od roku 2013, kdy nahradil odstoupivšího Libora Filipiho. Nemocnici nejprve vedl jako pověřený ředitel a následně byl bez výběrového řízení dosazen do funkce nastálo.

Reklama

Doporučované