Hlavní obsah

Ředitel Nemocnice Na Homolce padl. Ministr mu ukázal výsledky auditu

Nemocnice Na Homolce.

Reklama

Ivan Oliva skončil kvůli výsledkům hloubkové kontroly, kterou na Nemocnici Na Homolce poslal ministr zdravotnictví.

Článek

V éře ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha padl už čtvrtý ředitel státní nemocnice.

Po šéfovi ostravské fakultní nemocnice Svatopluku Němečkovi a dvou ředitelích Nemocnice Na Bulovce Andree Vrbovské a Františku Novákovi skončil nyní i ředitel Nemocnice Na Homolce Ivan Oliva.

Podle České televize, která informaci o posledním ředitelském pádu přinesla, Oliva skončil okamžitě poté, co s Vojtěchem probrali výsledky hloubkové kontroly, kterou ministr zdravotnictví na Homolku poslal.

Video: Ministr zdravotnictví nařídil první velkou kontrolu

Ministr nařídil první velkou kontrolu (natočeno v listopadu 2017).Video: Radek Nohl

Podle čtvrtečních informací deníku Právo odhalila hloubková kontrola neplatné smlouvy za více než 400 milionů korun. Nemocnice to sice odmítla, ale už den poté její ředitel končí.

„Sešli jsme se nad závěry kontroly. Týkala se nákupu, veřejných zakázek a podobně. On se rozhodl, že ukončí to působení. Rezignoval a tím to je pro mě uzavřeno,“ řekl ministr Vojtěch České televizi.

Adam Vojtěch vedení nemocnice kritizoval již dříve. V lednu snížil managementu odměny na polovinu, protože nemocnice neukončila nákupy zdravotnického materiálu přes dceřinou firmu, díky které v minulosti nemusela vypisovat veřejné zakázky.

Reklama

Související témata:

Doporučované