Hlavní obsah

Ředitel pražské školy má koronavirus. Škola se v pondělí uzavře

Foto: Profimedia.cz

Koronaviru už v Česku podlehlo 328 lidí.

Reklama

Základní školu v pražské Vinoři nyní navštěvuje zhruba 650 dětí. Do mateřské školy, která je její součástí, chodí dalších 200 dětí. Kdo bude muset do karantény, není zatím jasné.

Článek

Ředitel základní a mateřské školy v pražské Vinoři byl pozitivně testován na nemoc covid-19. Zatím není jasné, kdo další bude muset do karantény. Škola to uvedla na svém webu. Základní škola se kvůli tomu v pondělí uzavře, mateřská škola bude fungovat dál. O dalším postupu se rozhodne v pondělí, kdy mají ředitele kontaktovat hygienici. Základní školu navštěvuje zhruba 650 dětí, vyplývá z jejích internetových stránek.

do bude muset jít do karantény, budou hygienici podle sdělení školy s ředitelem probírat nejdříve v pondělí. Informace o předávání vysvědčení plánuje zveřejnit na svém webu později. Zatím počítá s pořádáním schůzky rodičů budoucích prvňáčků ve středu 17. června.

První stupeň základní školy navštěvuje podle jejího webu přibližně 400 dětí, druhý stupeň asi 250 žáků. Výuku zajišťuje zhruba 40 učitelů. Do mateřské školy, která je součástí základní školy od roku 2001, chodí víc než 200 dětí.

V Praze se dosud koronavirus objevoval spíše ve školkách. Naposledy byl na covid-19 pozitivně testován jeden z pedagogů ve školce Markušova v Praze 11. Školka se uzavřela a třída, kde pedagog působil, musela do karantény.

V hlavním městě eviduje Ministerstvo zdravotnictví nejvíc případů koronaviru mezi kraji. Odhaleno jich zde bylo víc než 2300, přes 1400 nemocných se už vyléčilo. Podle hygieniků se v Praze v poslední době objevují ohniska nemoci hlavně na stavbách, kde pracují agenturní zaměstnanci.

Reklama

Související témata:

Doporučované