Hlavní obsah

Ředitel školy sexuálně zneužíval studenty, dostal tři roky

Soud s ředitelem školy, který byl odsouzen za zneužívání žáků.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalý ředitel školy podle obžaloby zneužíval studenty dlouhá léta, přibližně od roku 2010 až do roku 2016, kdy byl obviněn.

Článek

Bývalý ředitel Střední školy elektrotechniky a strojírenství Lumír Kymr půjde definitivně na tři roky do vězení za to, že sexuálně zneužíval své studenty. Rozhodl o tom Městský soud v Praze.

Ke stejnému závěru dospěl už v srpnu Obvodní soud pro Prahu 6. Proti jeho rozsudku se ale Kymr odvolal. Městský soud nyní odvolání zamítl.

Soudy řešily případ od začátku loňského roku. Bývalý ředitel školy měl podle obžaloby zneužívat studenty dlouhá léta, přibližně od roku 2010 až do roku 2016, kdy byl obviněn.

Obětí mělo být podle výsledků policejního vyšetřování deset.

Nyní dvaašedesátiletý rozvedený muž vozil své studenty na cyklistické tábory a další akce do chaty v Josefově dole. Právě tam se podle obžaloby odehrála většina skutků. Ředitel měl se studenty spávat nahý, sprchovat se s nimi, osahávat je a vzájemně s nimi masturbovat.

Obžalovaný se už loni před soudem k části skutků přiznal. Řekl, že mu přítomnost nahých chlapců dělala dobře. Prý pro ně chtěl jen to nejlepší, chtěl jim pomáhat a neuvědomoval si, že překračuje zákon.

Podle obžaloby ale zneužil své postavení, které vůči studentům měl. Někteří z nich se prý báli zneužívání oznámit. Měli strach z ředitelovy pomsty.

Rozhodnutí soudu je pravomocné. Kymr tak bude muset tříletý trest nastoupit. Po jeho odpykání ho čeká ještě pětiletý zákaz pedagogické činnosti.

Reklama

Doporučované