Hlavní obsah

RegioJet posílil spoje. Žluté vlaky budou do Chorvatska jezdit denně

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Když dopravce RegioJet oznámil zařazení spojů z Prahy na pobřeží Chorvatska, šly jízdenky rychle na odbyt. Pro velký zájem o dovolenou na Jadranu musely žluté vlaky posílit spoje.

Článek

Jakmile se začala rozvolňovat opatření a otevírat hranice, Češi se začali opět poohlíželi po dovolené v zahraničí. S blížícími se prázdninami začali kupovat jízdenky na vlaky do Chorvatska. Soukromý dopravce RegioJet aktuálně prodal kolem 30 tisíc jízdenek a některé spoje už zaplnil.

„RegioJet bude od 11. července denně provozovat spoje do chorvatské Rijeky a také slovinské Lublaně, a to až do konce prázdnin,“ řekl pro rádio Expres FM mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Jízdenky na přidané spoje jsou už v prodeji. Lidé si mohou zakoupit místa i v termínech, kdy byly vlaky vyprodány. Žluté soupravy vyrážejí každý den z Prahy v 17:20. Do Lublaně přijíždějí kolem páté hodiny ranní a do chorvatské Rijeky se dostanou před devátou.

Navýšení platí i pro návazné autobusové spoje do 30 dalších turistických destinací na pobřeží Chorvatska. Tato země patří dlouhodobě k nejoblíbenějším místům, kde Češi tráví dovolenou. Každoročně tuto zemi navštíví stovky tisíc našinců.

Cestující mohou absolvovat noční jízdu vlakem buď v lůžkovém kupé, nebo na klasické sedačce. Zahraniční žluté vlaky zahrnují také vozy Astra s vlastními obrazovkami. „Souprava má celkem až 12 vozů, kapacita je 560 míst, ceny začínají na 590 korunách za jednosměrnou jízdenku pro dospělého na sedačce, místo v lůžkovém kupé stojí od 790 korun,“ uvedl Ondrůj.

Na nízké ceny, zejména pokud jde o letní dovolenou, Češi slyší. „Věříme, že i o ty nové spoje bude velká poptávka, RegioJet chystá v nejbližších dnech spustit prodej víkendových pobytů za výhodné ceny,“ oznámil Ondrůj.

Do jižních letovisek jsou k dispozici také linky zeleného dopravce FlixBus. Autobusy zastavují v chorvatském Zadaru, Biogradu na Moru, Vodici, Šibeniku a Trogiru. Vyráží z Ostravy se zastávkami v Brně a Olomouci, cena jízdenky začíná na 749 korunách. Nově bude FlixBus jezdit také do Paříže a Budapešti.

Cesty do Chorvatska nabízejí také aerolinky Smartwings. RegioJet nezahálel a hned po uvolňování opatření začal posilovat i domácí spoje.

Reklama

Doporučované