Hlavní obsah

Regionálním výrobkem roku na Českolipsku je textilní panenka Nanynka

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Dekorativní textilní panenka Nanynka od Věry Najbrtové z Nového Boru se stala absolutním vítězem třetího ročníku soutěže o Regionální českolipský výrobek roku.

Článek

„Panenka porazila dalších 81 produktů od 33 výrobců z Novoborska a Českolipska,“ řekla mluvčí českolipské radnice Kristýna Kňákal Brožová. Česká Lípa soutěž poprvé vyhlásila v roce 2019 pro podnikatele ze své spádové oblasti. Od loňského ročníku se mohou hlásit i výrobci ze sousedního Novoborska.

„Regionální výrobek roku má obrovský smysl. Mezi výrobci se těší velké oblibě a díky této soutěži se nám daří upozornit širokou veřejnost na regionální výrobce a jejich úžasné výrobky, které vytváří s velkým umem a láskou. Účastníci soutěže se také začínají objevovat na akcích města, kde své výrobky prodávají, což je moc dobře. Nesmírně si vážím práce všech výrobců a těší mě, že v regionu máme tolik šikovných lidí,“ doplnila českolipská starostka Jitka Volfová.

Stejně jako v předchozích letech se soutěžilo ve třech kategoriích. První kategorií jsou potraviny, druhou řemesla a umělecké výrobky a třetí oděvní a textilní tvorba. V každé kategorii byli zvoleni tři medailisté, kteří obdrželi pamětní dárky. Vítězové kategorií si navíc odnesli po 5000 korunách. Ze tří vítězů jednotlivých kategorií pak vzešel absolutní vítěz, který si odnesl šek na 20 000 korun, plaketu a samolepky s logem soutěže, které může využít k označení svých výrobků.

„Soutěž o regionální výrobek roku pomáhá místním výrobcům. Velmi mě potěšila zpráva, že absolutní vítězkou letošního ročníku je paní přímo z Nového Boru,“ řekl novoborský starosta Jaromír Dvořák.

Loni v soutěži zvítězila Ivana Hollanová z Mimoně a její bezlepkové mrkvánky. Vítězkou prvního ročníku byla Michaela Bílková z České Lípy a její jahodový extra jam s bezovým květem, který prodává pod značkou „Moje marmeláda“.

Reklama

Související témata:

Doporučované