Hlavní obsah

Končí olomoucké jarní prázdniny, projevily se na návštěvnosti v Jeseníkách

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Poměrně dobrou návštěvnost hlásí o tomto víkendu provozovatelé lyžařských středisek v Jeseníkách, projevily se na ní i končící olomoucké prázdniny a střídání dalších turnusů z okolních okresů. Svou roli hrálo i zimní počasí.

Článek

Teploty klesly pod nulu a v sobotu připadl v Jeseníkách také nový sníh. V horách to přivítali především milovníci běžeckého lyžování, rolbaři jim totiž na víkend upravili oblíbené běžecké tratě. V Jeseníkách i nadále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály.

„V sobotu celý den padal sníh, lyžování bylo pěkné. Běžecké stopy jsou již od pátku projeté, na Paprsku se navíc celý víkend odehrávaly běžecké závody, kterou provázela velká návštěvnost. Momentálně jsou na Dolní Moravě dva stupně nad nulou, ve vyšších polohách, jako je Ovčárna či Červenohorské sedlo, se teploty pohybují kolem nuly,“ řekl dispečer jesenické horské služby Mirek Černý. Horští záchranáři podle něj řešili v sobotu 13 úrazů.

S návštěvností jsou spokojeni například v lyžařském středisku Přemyslov na Šumpersku. „V sobotu byla návštěvnost dobrá, dnes to bylo výborné, je vidět nájezd dalších turnusů jarních prázdnin, na které nyní nastupují okresy z blízkého okolí. Tržby byly dnes téměř dvojnásobné,“ řekl provozovatel střediska Jaroslav Podzimek.

Spokojenost panuje také v Karlově, podle zástupců Ski Arény Karlov tam panují stále zimní podmínky. „Skončily olomoucké prázdniny, které patří k těm návštěvnicky zajímavějším, z tohoto hlediska jde o celotýdenní spokojenost; nyní se měnily turnusy,“ řekl mluvčí střediska Boris Keka. Podotkl, že panuje nyní velký rozdíl mezi počasím v nížinách a na horách. „V Jeseníkách stále vládne zima, teploty se minimálně pohybují pod bodem mrazu, sjezdovky jsou v dobrém stavu,“ doplnil Keka. Lyžovat by se podle něj mělo v Karlově až do konce března.

Reklama

Související témata:

Doporučované