Hlavní obsah

Mělník postaví letní kino až pro příští sezonu, nyní není materiál

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Mělník postaví letní kino až pro příští sezonu, nyní není dostupný materiál či jej lze získat jen za předraženou cenu. Konkrétně jde o lehčenou ocel. Firmy, které chtěly zakázku dělat, od ní proto odstoupily.

Článek

Ještě letos v březnu vedení města plánovalo, že by letní kino v areálu Jungmannových sadů v historické části města mělo sloužit divákům letos v létě. Nyní plánuje opětovné vypsání tendru koncem roku, aby příští rok v květnu bylo hotovo.

Na konci března mělničtí zastupitelé schválili řadu větších investic. Radnice na ně postupně vypisuje tendry, a i když se zatím neobjevila další zakázka, kterou by ceny materiálů zásadně ovlivnily, není vyloučeno, že se tak ještě stane. „To je otázka, jak to bude vypadat,“ uvedl místostarosta Mělníka Milan Schweigstill (za STAN).

Nové letní kino na parkánu v Jungmannových sadech bude tvořit promítací kabina, stojan na plátno, lavičky na sezení a pokladna. Hotový už je nový rozvaděč elektřiny. Náklady mají podle projektu dosáhnout zhruba 2,5 milionu korun.

Dodavatelské firmy odstoupily například také z tendru pro stavbu parkovacího domu u sídla Libereckého kraje. Veřejnou soutěž v březnu vyhrála společnost BAK s cenou 196 milionů korun, vzápětí ale oznámila, že není schopna zakázku zahájit a včas dokončit vzhledem k vývoji na stavebním trhu. O zakázku se ucházelo sedm firem, i všichni další uchazeči ji ale odmítli s odkazem na nedostatek oceli a vysoké ceny způsobené i válkou na Ukrajině. Kraj proto musel soutěž zrušit.

Reklama

Související témata:

Doporučované