Hlavní obsah

České Budějovice otevřely na sídlišti Máj nové parkoviště

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

České Budějovice otevřely na sídlišti Máj nové parkoviště pro více než osm desítek aut. Nachází se v blízkosti točny trolejbusů městské hromadné dopravy.

Článek

Parkovací plocha má ulevit přetíženému sídlišti, jehož obyvatelé často nemají kde nechat svá vozidla. ČTK to řekl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický (ANO).

„Parkoviště přispěje k řešení kritického nedostatku míst v této lokalitě,“ uvedl Holický. Lidé mohou parkoviště, jehož výstavba stála téměř deset milionů korun, využívat od konce prosince.

Máj je největší českobudějovické sídliště, kde žije více než 20.000 lidí. Podle Holického nelze přesně říct, jaká je parkovací kapacita v této čtvrti. „Pasportizace, na jejímž podkladě by bylo možné počet míst určit, na sídlišti Máj dosud nebyla provedena. Velké množství aut parkuje takzvaně na divoko a není možné je započítat,“ řekl náměstek.

České Budějovice podobně jako jiná větší města dlouhodobě trápí nedostatek parkovacích míst. Město proto mimo jiné plánuje na letošek zahájení stavby parkovacího domu u sportovní haly. Mělo by tak vzniknou pět stovek míst pro parkování v oblasti, odkud se dá pěšky dojít do centra Českých Budějovic.

Reklama

Doporučované