Hlavní obsah

Jihočeský kraj dokončil další etapu opravy Plavské ulice, vedoucí z Českých Budějovic

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Jihočeský kraj dokončil další fázi opravy Plavské ulice, která z Českých Budějovic vyvádí dopravu směrem na jihovýchod a do satelitní oblasti kolem obce Roudné.

Článek

„Celková obnova vozovky stála přes 52 milionů korun,“ řekla Hana Brožková z kanceláře jihočeského hejtmana.

Druhá fáze rekonstrukce silnice skončila proti plánovanému termínu o měsíc dříve. „Záleží nám na tom, aby rekonstrukční práce na jihočeských silnicích zatěžovaly řidiče co nejméně. Jedním z našich nejzásadnějších požadavků směrem ke zhotovitelům proto byla možnost předčasného zprovoznění Plavské k 1. červnu. To se podařilo, a Jihočeši tak mohou komunikaci využívat. A to i přesto, že zde ještě pokračují práce na úpravách parkovišť a chodníků včetně přechodů,“ uvedl náměstek jihočeského hejtmana Tomáš Hajdušek (ODS).

Druhá fáze rekonstrukce se týkala 800 metrů dlouhého úseku. V obou etapách tak kraj opravil přes 1,6 kilometru silnice. Plavská ulice původně nebyla přizpůsobena pro chodce a cyklisty, což bylo důvodem toho, že se zde v posledních letech stalo několik vážných nehod. Vozovka navíc měla na mnoha místech nevyhovující šířku, protijedoucí nákladní vozidla a autobusy MHD proto musely významně zpomalit, aby se bezpečně minuly.

Reklama

Doporučované