Hlavní obsah

Prachatice plánují místo střelnice sportovní halu a zázemí venkovních sportů

Foto: Dirty Parks

Ilustrační foto.

Reklama

Prachatice plánují u střelnice vybudovat sportovní zónu. Na několikahektarovém pozemku by mohla být sportovní hala, tam, kde je teď budova střelnice. Vzniklo by i zázemí pro jízdu na skateboardu či pumptracková dráha.

Článek

Nutná bude nová územní studie, podle staré studie se v místě počítalo s bytovou výstavbou. Záměr dnes podpořilo 16 ze 17 zastupitelů. Radnice počítá i s tím, že by to byla územní rezerva pro zimní stadion.

„U nás v Prachaticích máme jedno obrovské sportoviště, které je tady mnoho desítek let, Tatran Prachatice. Toto území je ze všech stran sevřené omezujícími nemovitostmi, soukromého i veřejného charakteru, takže se dál nemůže rozvíjet. Proto bychom chtěli vytvořit novou lokalitu jako zázemí pro sporty outdoorového typu. Původní střelnici, kterou jsme koupili, bychom chtěli zrekonstruovat na sportovní halu,“ řekl starosta Martin Malý (Nezávislí). Již dříve řekl, že sportovní hala by mohla vzniknout v příštím volebním období.

Centrem areálu by mohla být sportovní hala, kolem zázemí pro další aktivity. Záměr kritizoval opoziční zastupitel Robert Zeman (Pro Prachatice). Připomněl, že podle starší studie se v místě počítalo se 16 parcelami. „Zbavíme se území, které mělo sloužit co nejvíc individuální výstavbě normálním Prachatičanům. Je smutné, že Prachatice dokázaly za socialismu stabilizovat stovky rodin, které tady mohly postavit svoje domy. My to léta těm lidem neumožňujeme, ale za to jim budeme stavět sportoviště,“ řekl Zeman v debatě.

Prachatice, v nichž žije téměř 11.000 lidí, mají letos rozpočet s příjmy 292,5 milionu a výdaji 379 milionů korun. Schodek 86,5 milionu kryjí z přebytků hospodaření minulých let. Město chce letos investovat 145,2 milionu korun, peníze dá na opravu letního kina, Štěpánčina parku nebo na nový vodojem.

Reklama

Doporučované