Hlavní obsah

Stezka údolím Lužnice na Táborsku přilákala 16 631 lidí, meziročně o 40 procent víc

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Zástupci Turistické oblasti Toulava chystají na stezce, která je dlouhá 55 kilometrů, nové prvky, rádi by také časem zpřístupnili jednu novou vyhlídku.

Článek

Nejvíc lidí přilákala stezka za uplynulých 12 měsíců loni v červenci a srpnu. Velký zájem byl ale i na jaře a na podzim. „To je pro naši oblast důležité. Rádi bychom, aby stezka fungovala jako mimosezonní produkt, který přitáhne návštěvníky do regionu v době mimo letní prázdniny a pomůže prodloužit turistickou sezonu v regionu Toulava,“ řekl produktový manažer Toulavy Jan Sochor.

Stezka je dálková pěší trasa. Začíná v Plané nad Lužnicí a končí v Týně nad Vltavou. Po lesních pěšinách kopíruje tok Lužnice. Mezi Táborem a Bechyní se řeka dostává podle Sochora do krásného divokého údolí, zurčí kolem starých mlýnů a rozbořených jezů. „Nejnavštěvovanější úsek je hned za Táborem, Harrachovka - Příběnice. Jednak hraje roli blízkost největšího města (Tábora), jednak je ten úsek opravdu pěkný a historický,“ řekl Sochor.

V roce 2019 získala stezka evropskou značku Leading Quality Trails - Best of Europe, kterou uděluje Evropská asociace turistických klubů. Stezka je hlavním turistickým lákadlem regionu Toulava.

Údaje o návštěvnosti jsou ze sčítačů na trase.

Reklama

Související témata:
Toulava

Doporučované