Hlavní obsah

Táborská zoo začne ke svému areálu stavět novou příjezdovou cestu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Stavbou nové příjezdové cesty se výrazně sníží doprava kolem rodinných domů v části Větrovy, kudy cesta k zoo nyní vede.

Článek

Stavba přibližně půl kilometru dlouhé vozovky začne v červnu a skončí na podzim. ČTK to řekl mluvčí táborské zoo Filip Sušanka.

Do táborské zoo podle ředitele Evžena Korce ročně zavítá přes 100 000 lidí. „Jejich příjezd byl komplikací hlavně pro lidi z nejbližšího okolí, což se nyní změní. Návštěvníci naší zoo už nebudou projíždět pod okny rodinných domů, ale dostanou se k nám po nové pohodlné cestě mimo zástavbu,“ uvedl Korec. Původně měla být cesta se zpevněným povrchem, nakonec zoo nechá postavit asfaltovou vozovku.

„Jsme rádi, že se už letos podaří vybudovat přístupovou cestu do zoo mimo obydlenou část Větrov od radimovické silnice podél lesa. Oceňujeme také, že ji vedení zoo postaví na své náklady. Město považuje zoologickou zahradu za důležitý cíl cestovního ruchu,“ uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Zoo Tábor vznikla v květnu 2015 poté, co ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec. Zachránil ji před likvidací a rozprodejem zvířat. Areál má rozlohu deset hektarů a je největší zoologickou zahradou na jihu Čech. V zoo žije přes 380 zvířat více než 70 druhů. Zahrada se zaměřuje na chov a ochranu ohrožených druhů. Nejvýznamnějším projektem táborské zoo je návrat zubra evropského do české krajiny.

Reklama

Doporučované