Hlavní obsah

V Třeboni vznikne za 500 milionů komplex s Alzheimer centrem

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Třeboni bude stát objekt, jehož hlavní částí se stane Alzheimer centrum. Komplex přibližně za 500 milionů korun postaví soukromý investor. Město mu pro tento účel prodalo pozemek o rozloze více než hektar za 20 milionů korun.

Článek

„Jedná se o lokalitu, kterou jsme chtěli využít pouze pro tyto účely,“ uvedl třeboňský starosta Jan Váňa (ODS). Smlouva navíc počítá s tím, že nový majitel získá do dvou let stavební povolení a do pěti let bude objekt postavený. Pokud by se tak nestalo, město by získalo pozemek zpátky a vrátilo peníze investorovi. „Takže z našeho pohledu nemůžeme nic ztratit. Buď nám pozemek zůstane, nebo vznikne komplex, který tato oblast potřebuje,“ řekl starosta.

Dodal, že klienti Alzheimer centra mohou být jen lidé s trvalým bydlištěm v Jihočeském kraji. Zařízení budou podle něj využívat především obyvatelé z Jindřichohradecka. „Cena, za který jsme pozemek prodali, je 1800 korun za metr čtvereční. Ale je třeba si uvědomit, že se jedná o louku bez infrastruktury. Veškeré sítě si bude muset vybudovat nový majitel,“ řekl starosta. Nový komplex by měl stát u výjezdu z města směrem na Břilice.

Areál bude kromě Alzheimer centra tvořit odpočinkový park nebo bytový dům pro seniory. „Jsem velmi hrdý na to, že naše další Alzheimer centrum bude stát právě v jižních Čechách. Jako rodilý Jihočech vnímám tento projekt jako srdeční záležitost. Jsem přesvědčen o jeho prospěšnosti pro region, kdy kromě dostatečné kapacity lůžek pro budoucí klienty přinese i nová pracovní místa či obchodní potenciál,“ řekl Kristián Bašta, předseda představenstva společnosti Invest Gate, která za projektem stojí.

Dodal, že první klienti by mohli komplex využívat v roce 2025. Letos chce společnost připravit projektové dokumentace a výběrová řízení.

Reklama

Doporučované