Hlavní obsah

Akvapark v Blansku na letošek přichystal i novinky pro sportovní vyžití

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Blanenský akvapark je už napuštěný, Služby Blansko, které městské koupaliště provozují, dokončují přípravy na obnovení provozu po zimní přestávce.

Článek

Návštěvníci se mohou těšit na nově opravené sociální zázemí a prostor převlékáren, připravené jsou také novinky pro sportovní vyžití. Přibudou třeba venkovní stoly na stolní tenis. Blanenská radnice o tom informovala na svém webu.

„Přípravy nyní běží v plném proudu. Hlavní bazén už je sice napuštěný, současně je ale třeba zprovoznit také veškeré související technologie, jako jsou čerpadla, úpravna vody a podobně, a celkově připravit zázemí koupaliště,“ uvedl jednatel společnosti Služby Blansko Zdeněk Grünwald.

Loni blanenské koupaliště zahájilo provoz až poslední týden v červnu. Start sezony totiž zbrzdila opatření související s covidem-19 a také nucená výměna filtrační technologie. Provozovatel věří, že letos se podaří brány koupaliště veřejnosti otevřít dříve.

„S ohledem na uzavřený vnitřní bazén se snažíme provoz zahájit opravdu co nejdříve. Napuštěno máme o měsíc dříve než loni, počkat budeme muset ještě na výsledky rozboru vody a také na to, až se podaří vodu v bazénu vyhřát na potřebnou teplotu. Na ohřevu vody sice už nyní pracují tepelná čerpadla, závislí ale budeme hlavně na počasí. Když bude i v noci teplo, mohli bychom otevřít už na konci května, pokud ale teplota bude v noci dál klesat na šest stupňů, na zahájení provozu to nebude,“ uvedl Grünwald.

Akvapark návštěvníkům letos nabídne zrekonstruované prostory sociálního zázemí, kde je kompletně opravená kanalizace, izolace i vnitřní rozvody za více než pět milionů korun. Do nich se v těchto dnech bude instalovat mobiliář. Nové lavičky doplnily i okolí hlavního bazénu.

Rozšíří se i možnosti sportovního vyžití – opravené je hřiště na pétanque, těsně před spuštěním provozu zázemí koupaliště přibydou také dva nové venkovní stoly na stolní tenis. Sportovní vybavení na plážový volejbal, pétanque i ping-pong si budou moci návštěvníci vypůjčit oproti vratné záloze na pokladně.

Reklama

Související témata:

Doporučované