Hlavní obsah

Azylový dům pro matky s dětmi se z Blanska dočasně stěhuje do Boskovic

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Azylový dům pro matky s dětmi Charity Blansko se kvůli rekonstrukci budovy dočasně stěhuje. Od nového roku bude v Boskovicích nabízet ubytování i samotným ženám. Po rekonstrukci se azylový dům vrátí zpět do Blanska.

Článek

Z blanenského a boskovického azylového domu vznikne jeden od 1. ledna. Ubytování v Boskovicích bude pro 35 lidí, po návratu do Blanska bude služba nabízet 48 lůžek. „Zásadní změna, která nastane už od nového roku, je rozšíření cílové skupiny také na samotné ženy. Doposud jsme mohli přijmout jen matky s dětmi nebo těhotné ženy,“ uvedla vedoucí azylového domu Lenka Šebelová.

Díky tomuto kroku dostanou v azylovém domě šanci například ženy, které usilují o vrácení dětí z pěstounské péče. „Při ubytování v azylovém domě s ženami můžeme pracovat na tom, aby byly připravené získat znovu do péče svoje děti a postarat se o ně,“ uvedla vedoucí.

Rekonstrukce azylového domu v Blansku se uskuteční zřejmě v roce 2023. Vlastníkem budovy a investorem je město Blansko. Po návratu služby do Blanska získají možnost na nový začátek s pomocí sociálních pracovnic také celé rodiny i s otci. „Pokud dnes přijde rodina, nejčastěji z finančních důvodů, o bydlení, musí se rozdělit. Ve zrekonstruovaném azylovém domě v Blansku budeme moct ubytovat celé rodiny a pracovat s nimi,“ uvedla Šebelová.

Oblastní charita Blansko je součástí Diecézní charity Brno. Vznikla v roce 1992. Pomáhá seniorům, nemocným lidem, lidem se zdravotním a mentálním postižením, lidem v sociální a hmotné tísni, lidem bez domova, ohroženým dětem a mládeži, rodinám či matkám, které ztratily domov. Klientům poskytuje pobytové služby či nabízí pomoc ve střediscích.

Reklama

Doporučované