Hlavní obsah

Brněnská nemocnice postupně přijímá do péče onkologicky nemocné děti z Ukrajiny

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Fakultní nemocnice Brno postupně přijímá do péče onkologicky nemocné děti z Ukrajiny, které opustily vlast po ruském vpádu. Ve čtvrtek postupně dorazilo do Brna dalších pět dětí s rodinným doprovodem.

Článek

„Celkem tak brněnští dětští onkologové nyní pečují o 12 pacientů v různém věku a s širokým spektrem onkologických onemocnění, která vyžadují aktivní onkologickou léčbu,“ uvedla mluvčí Veronika Plachá.

Děti, o které se nyní lékaři na Ukrajině nemohou plnohodnotně starat, nacházejí útočiště na různých místech v Evropě. Brno je součástí sítě referenčních onkologických center. Děti dostanou plnohodnotnou péči jako každý jiný pacient, uvedla Plachá. Věnovat se jim budou odborníci z kliniky dětské onkologie.

Jde o děti různého věku a s různými diagnózami, od leukémií po tzv. solidní nádory. Skupinu, která dorazila ve čtvrtek, ubytoval Nadační fond dětské onkologie Krtek, akutní hospitalizace není bezprostředně nutná. Dopoledne si rodiny vyřizovaly na výstavišti vízum o strpění. Do Česka se dostaly přes Polsko či Slovensko.

Reklama

Doporučované