Hlavní obsah

Brněnský magistrát plánuje opět zprovoznit uzavřený Bakalův sál

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Brněnský magistrát plánuje opět zprovoznit Sál Břetislava Bakaly na Žerotínově náměstí, který je dlouhodobě uzavřený. Radní schválili čtyřmilionovou opravu vzduchotechniky, další peníze budou potřeba na nové topení.

Článek

Sál s kapacitou 300 míst je součástí takzvaného Bílého domu s lékařskými ordinacemi a ambulancemi.

„Sál Břetislava Bakaly je již delší dobu nevyužívaný, a to z důvodu zastaralosti vzduchotechnického zařízení. To se již nedá opravit, neexistují totiž náhradní díly. Proto chystáme komplexní rekonstrukci vzduchotechniky,“ uvedl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Čtyřmilionovou investici do vzduchotechniky musí ještě schválit zastupitelstvo. Práce by měly být hotové v první polovině příštího roku. Druhá část oprav, která vyjde podle předběžného odhadu na šest milionů korun, spočívá ve výměně topení.

Sál Břetislava Bakaly se po roce 1989 využíval hlavně k pořádání kulturních akcí. Konaly se tam filmové projekce, přednášky či besedy. V sále je 300 míst. Součástí budovy je i malý sál, vhodný pro přednášky s menším publikem. Ve foyer, kde vznikla kavárna, lze například pořádat výstavy.

Reklama

Související témata:

Doporučované