Hlavní obsah

Brno chce získat desítky milionů na úpravy knihovny i lepší křižovatky

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Brno chce získat desítky milionů korun na úpravy Knihovny Jiřího Mahena, revitalizace bude stát 52 milionů. Také chce zlepšit dopravní provoz na deseti křižovatkách, plánují se úpravy za 80 milionů.

Článek

Radní doporučili zastupitelstvu, aby schválilo přípravu žádostí o dotace. „Město Brno se dlouhodobě zaměřuje na zlepšení kvality řízení dopravního provozu, na zvýšení bezpečnosti, na efektivitu dopravy pro cestující jak individuální, tak hromadnou dopravou,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS). Proto chce město letos a v příštím roce za 80 milionů korun vybudovat čtyři semafory a šest jich zrekonstruovat včetně kamerového dohledu, součástí bude preference městské hromadné dopravy.

Projek na úpravy prostor a služeb Knihovny Jiřího Mahena za 52 milionů korun má podle radního pro kulturu Marka Fišera (Piráti) tři části. „První je revitalizace ústřední knihovny na Kobližné 4. Druhá pak představuje inovaci služeb ústřední knihovny a s tím spojenou modernizaci technologií,“ uvedl Fišer. Cílem je podle něj výrazně zlepšit služby v jednotlivých sekcích ústřední knihovny, jako je hudební oddělení, oddělení pro dospělé, dětské oddělení, zákaznické centrum, ale také inovovat samoobslužné rezervační zařízení v průjezdu, modernizovat samoobslužnou výpůjční halu a doplnit osvětlení.

V devíti vybraných pobočkách knihovny v městských částech Brna a na jednom detašovaném pracovišti se pak ve třetí části investice počítá s interiérovými úpravami a vybavením edukačních center nezbytnou technikou, jako jsou interaktivní stoly a tabule, PC technika a audiovizuální technika pro přednáškové sály.

Reklama

Doporučované