Hlavní obsah

Brno plánuje na Sadové postavit mateřskou i základní školu

Foto: David Tadevosian, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Brno chce postavit mateřskou a základní školu ve čtvrti Sadová. Primátorčin náměstek Petr Hladík řekl, že náklady by mohly být odhadem ve stovkách milionů.

Článek

Oblast patří mezi rozvojová území pro bydlení a většina je už zastavěná, chybí ale občanská vybavenost. Na podobu školy a školky se uskuteční soutěž.

Rozsah území včetně prostoru před školou a školkou je asi 3,4 hektaru. „Podle předpokládané kapacity by měla mít mateřská škola pět tříd a základní škola 18 kmenových tříd. Velikost škol určuje predikce budoucí výstavby v lokalitě,“ uvedl radní pro školství Jaroslav Suchý.

Podle primátorky Markéty Vaňkové se na Sadové už roky intenzivně staví. „Bohužel ale bez navazující občanské vybavenosti. Místní obyvatelé musí za službami, volnočasovými aktivitami či kulturou dojíždět do sousedních částí města. Tento stav chceme postupně napravit. Pro rodiny postavíme mateřskou a základní školu. Aby byl projekt kvalitní, vypíšeme soutěž,“ řekla Vaňková.

Pozemek při ulici Zaječí hora je v návrhu nového územního lánu určený jako plocha veřejné vybavenosti. „Umožňuje areálovou zástavbu. Účelem soutěže je nalézt a ocenit nejvhodnější řešení a vybrat zpracovatele projektové dokumentace pro projekt výstavby. Vítěze bychom mohli znát v létě příštího roku,“ řekl Hladík.

Brno zřizuje 140 školek, do kterých chodí asi 11 500 dětí, a kolem 70 základních škol, které navštěvuje přes 32 000 žáků.

Reklama

Související témata:

Doporučované