Hlavní obsah

Brno sbírá výtvarné potřeby pro děti vyrůstající bez rodin

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Počínaje dneškem mohou dárci v Brně věnovat výtvarné potřeby na dobročinné účely, dary poputují dětem z Klokánku, Chovánku a dětského domova Dagmar.

Článek

Jde o pátý ročník brněnské lednové sbírky, která pomáhá organizacím starajícím se o děti ve městě. V tiskové zprávě o tom informovala Radka Loukotová z tiskového střediska magistrátu. Loni magistrát sbíral pyžama pro Dětskou nemocnici, lidé jich darovali tisíce.

Zájemci mohou věnovat pastelky, kreslicí i barevné papíry, plastelíny, lepidla, tempery a vodové barvy nebo chlupaté drátky a nalepovací očka. Jednoduše jakékoli výtvarné potřeby, které se hodí na tvoření s dětmi. Vybrané předměty poputují k příspěvkovým a neziskovým organizacím, které pomáhají dětem ve městě, tedy k dětskému domovu Dagmar, Fondu ohrožených dětí Klokánek a dětskému centru rodinného typu Chovánek.

Sbírku vyhlásilo město popáté. Po hračkách, knihách nebo pyžamech letos padla volba právě na výtvarné potřeby. Přinést je lze do konce ledna na odbor zdraví Magistrátu města Brna na Dominikánské náměstí 3 nebo na vrátnice Chovánku v Bystrci či Klokánku v Líšni.

Loni z dodaných zásilek spacího oblečení pro brněnskou Dětskou nemocnici pracovníci vytřídili 12 520 pyžam a více než 5 000 kusů dalšího textilu, jako jsou trička, mikiny nebo tepláky, které děti využijí při pobytu mimo postýlku. Dárci zasílali také hračky, především plyšové a látkové, ale i stavebnice, hry, knihy, hračky pro kojence, auta či panenky. Brno tak díky množství darů mohlo podpořit i další zařízení.

Reklama

Doporučované