Hlavní obsah

Dálnice D1 se bude od soboty do července opravovat mezi 229. a 254. kilometrem

Foto: Michal Šula

Ilustrační foto

Reklama

Dálnice D1 se bude od 1. dubna opravovat mezi 229. a 254. kilometrem na Vyškovsku a Kroměřížsku. Jezdit se bude podle možností v jednom nebo ve dvou zúžených pruzích v každém směru.

Článek

Opravy by měly skončit v červenci, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic na svém webu. Jedná se o úsek dálnice, který byl postupně otevřen v letech 2005 a 2009. Oprava vyjde na 79 milionů korun.

„Zaměříme se na 15 mostů, tři mimoúrovňové křižovatky a povrch dálnice. Dojde k odstranění nerovností, výměně svodidel, čištění odvodnění, obnově značení a úpravě krajnic a středového pásu,“ uvedli silničáři. V některých obdobích tak mohou být uzavřené exity na 230., 236. a 244. kilometru a řidiči budou muset jet po objízdné trase.

Vzhledem k tomu, že dálnice D1 stále není dostavěná a chybí úsek okolo Přerova, je na úseku za Vyškovem dlouhodobě velmi nízká intenzita dopravy, a lze tedy očekávat, že provoz bude plynulý i při vedení v jednom pruhu. Tranzitní doprava mezi Brnem a Ostravou směřuje zatím stále přes Olomouc po dálnicích D46 a D35.

Reklama

Doporučované