Hlavní obsah

Dny sportovišť v Brně mají ohlas, část soukromníků se ale letos nezapojila

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Brněnské Dny sportovišť, kdy město na tři dny zpřístupní kluziště nebo bazény zdarma, mají velký ohlas. Na část sportovišť se lidé museli registrovat, třetina volných míst zmizela za prvních 20 minut od otevření registrací.

Článek

Seznam sportovišť je k dispozici na internetových stránkách akce. „Rezervace byla nutná například do plaveckých bazénů, naopak na kluziště nutná nebyla. I ta ale mají omezenou kapacitu, kterou hlídá turniket. Provoz je na nich rozdělen do jednotlivých bloků, pokud někdo na konkrétní blok dorazí později, hrozí, že bude kapacita naplněna,“ uvedl Martin Müller ze společnosti Starez-sport, která městská sportoviště provozuje.

Brněnští radní, kteří bezplatné otevření sportovišť schvalují, už od druhého ročníku akce omezili její trvání na pouhé tři dny z celých prázdnin. Letos se konal šestý ročník po vynechání v roce 2020. V období vánočních prázdnin bývá návštěvnost sportovišť v Brně vysoká, což je důvod, proč se letos nezapojili někteří soukromí majitelé sportovišť, kteří se účastnili minulých ročníků.

„Oslovili jsme všechny tradiční účastníky, nikoho jsme ale nenutili se k akci přidat. Část těch, kdo se v minulosti připojili, letos odmítla s tím, že potřebují v tržbách dorovnat propady z jara letošího roku, kdy museli mít zavřeno,“ dodal Müller.

Dny sportovišť v Brně trvají od pondělí do středy, zapojilo se například Lázeňské centrum Rašínova, Městský plavecký stadion Lužánky, Aquapark Kohoutovice, bazén Ponávka nebo kluziště na Vodově a za Lužánkami. Mnoho z nich má pro návštěvníky připravené speciální akce. V Aquaparku Kohoutovice si lidé mohou vyzkoušet aquazorbing, v plaveckém stadionu Lužánky jízdu na paddleboardu. K městským sportovištím se přidali přidali například provozovatelé Winning Group Areny (hala Rondo), sportareálu Družstevní v Řečkovicích, lezecké stěny Hudy nebo minigolfového hřiště v NC Krpole.

Reklama

Doporučované