Hlavní obsah

Festival Life! začal v Brně rozpačitě, taneční část se nakonec uskuteční také

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

V rozpačité atmosféře začal kvůli čtvrtečním vládním opatřením festival sportu a zábavy Life! na brněnském výstavišti. Ve čtvrtek do noci vedení Veletrhů Brno řešilo, zda a v jaké podobě se může připravený festival uskutečnit.

Článek

„Jelikož veletrhů se vládní opatření netýká, část se může uskutečnit až do neděle při splnění všech platných opatření. Hygienici dnes nakonec povolili i konání taneční části festivalu Dance Life!, avšak s omezením maximálně 1000 lidí v pavilonu,“ řekl mluvčí Jaroslav Bílek.

Vládní opatření přišla jako v minulých vlnách náhle a nepředvídatelně a platná jsou ze dne na den, přestože se covidová situace zhoršovala týdny a odborníci a jejich modely současný stav předpokládali. „Domluvili jsme se například s moderátorem Ondřejem Sokolem, že nakonec nepřijede, ale všechno už bylo ve čtvrtek připravené. Jen na Dance Life! přijedou tanečníci 60 autobusy i ze zahraničí, všichni mají domluvené ubytování,“ uvedla za organizátory Dita Brančíková. Na tanečním festivalu se uskuteční několik soutěží. Veletrhy musejí dodržet maximální počet lidí v pavilonu a lidé také musejí dodržovat všechna bezpečnostní opatření, která platila už v předchozích dnech.

Festival se koná ve více pavilonech, a jelikož jde o poměrně různorodé akce, návštěvníci se víceméně nemísí. Pavilon P patří převážně dětským sportovcům, kteří jsou zatím nejpočetnější návštěvnickou skupinou. Mohou si pod dohledem dospělých sportovců vyzkoušet kolektivní i individuální sporty. Mohli se tu setkat s olympioniky Šárkou Kašpárkovou či Tomášem Bábkem nebo špičkovými tanečníky Davidem Odstrčilem a Tarou Bohak. V pavilonu jsou také různé cyklistické dráhy a nabídka prodejců kol a sportovního vybavení. Na tuto část se čtvrteční vládní omezení nevztahují, respirátory tu však dnes měla jen část lidí. Ti se však v dnešním počtu rozprostřou na velké ploše a organizátoři na nutnost nošení respirátorů upozorňují.

Od středy je v jednom z pavilonů Game Hall, kde se hrají počítačové hry a organizátoři zde striktně dodržují pravidla stanovená pro pořádání akce.

Před dětské i dospělé diváky dnes při zahájení předstoupil i ve čtvrtek vybraný nový generální ředitel Tomáš Moravec, který do nové pozice nastoupí oficiálně 1. prosince. „Děkuju vám, že jste i v této turbulentní době přišli. A i když vás tu bude méně, tak si to užijte,“ řekl Moravec.

Reklama

Související témata:

Doporučované