Hlavní obsah

Kvůli rekonstrukci Mendlova náměstí v Brně se opět přesouvají zastávky MHD

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na brněnském Mendlově náměstí bude ode dneška některé trolejbusové a autobusové zastávky přesunuty na jiné místo. Kvůli pokračující rekonstrukci vodovodu a kanalizace se uzavřela celá centrální část náměstí.

Článek

Některé zastávky budou přeložené až od pondělí 6. června, řekla dnes ČTK mluvčí dopravního podniku Barbora Doležalová. Současná etapa rekonstrukce by měla trvat zhruba do konce srpna, beze změn zůstávají tramvajové zastávky.

Ode dneška jsou přeložené zastávky trolejbusových linek 25, 26 a 35 ve směru na Úvoz do ústí Veletržní ulice. O několik metrů dál před supermarketem Albert je zastávka linky 44 a noční linky N98 směrem k nádraží.

Od pondělí budou před pivovarskou restauraci zastávky všech dalších linek trolejbusů a autobusů směrem do ulice Hlinky. Jde o linky 25, 26, 37, 52, 84 a N97 a N98. Tento týden ještě zastavují vozidla MHD uprostřed náměstí.

Regionální autobusové linky 405 a 406 pojedou nadále ze zastávky na začátku ulice Hlinky před pivovarem, noční spoje linky 405 Mendlovo náměstí zcela vynechají a zastaví náhradou na zastávce Poříčí.

Po rekonstrukci, která by měla v závěru léta skončit, se počítá s tím, že zastávky se posunou do nové polohy, uprostřed náměstí zahradníci vysadí stromy, zmizí většina bariér, jako jsou stánky a hlavně různě vysoké chodníky. Uprostřed náměstí bude na zemi velký červený kruh. Před několika lety se už podařilo upravit západní část, kde je dnes venkovní kavárna.

Reklama

Doporučované