Hlavní obsah

Na jižní Moravě nasněžilo, některé spoje mohou mít zpoždění

Ilustrační foto.

Reklama

V Jihomoravském kraji v noci na dnešek sněžilo. Řidiči musejí být na silnicích opatrní. Vyplývá to z informací na webu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje.

Článek

Na Blanensku padá déšť se sněhem a místy se objevují mrznoucí dešťové srážky. Kvůli namrzajícímu dešti a ledovce se můžou v kraji zpožďovat některé spoje integrovaného dopravního systému. Aktuálně se objevují problémy se sjízdností zejména na Blanensku, Tišnovsku a Znojemsku, uvedl web Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Komunikace v kraji jsou mokré a po chemickém ošetření, je potřeba dbát zvýšené opatrnosti. Teploty v kraji jsou od minus tří do šesti stupňů Celsia. Největší zima je na Brněnsku a Vyškovsku. Na Blanensku padá déšť se sněhem a je snížená dohlednost vlivem srážek. Snížená dohlednost je i na Znojemsku.

Dešťové přeháňky se objevují na Hodonínsku a Břeclavsku a na silnicích nižší třídy je rozbředlý sníh po chemickém ošetření. V kraji fouká slabý vítr.

S ohledem na noční sněžení vyjelo v noci v Brně do terénu všech 21 posypových vozů Brněnských komunikací, uvedl provozní ředitel společnosti Jan Klištinec. Podle něj do 6:00 ráno chemicky ošetřily přes 2000 kilometrů vozovek, z toho více než 1000 ošetřili i pluhováním. „Spotřebováno bylo celkem 342 tun posypové soli,“ řekl Klištinec.

Reklama

Související témata:

Doporučované