Hlavní obsah

Nábytková banka se v Brně přestěhovala z výstaviště na Černovickou ulici

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Nábytková banka v Brně, do které lidé přispěli na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny kolem 4000 kusů nábytku, se přestěhovala z výstaviště do areálu městské odpadové společnosti SAKO v Černovické ulici.

Článek

S ohledem na rekonstrukci areálu bude nábytková banka otevřená zatím jeden den v týdnu, ve čtvrtek od 8:00 do 14:00, uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva firmy Filip Leder.

Nábytková banka ukončila činnost na výstavišti před velikonočními svátky, Veletrhy Brno totiž potřebují pavilon na výstavnickou činnost. „Velmi pozorně jsme vnímali, jak pozitivně přijala brněnská veřejnost myšlenku nábytkové banky. Dostávali jsme signály, a to jak od jednotlivců, tak firem, že by bylo škoda myšlenku nábytkové banky v té podobě, jak jsme ji nyní provozovali, opustit,“ zdůvodnil primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL), proč město bude s nábytkovou bankou pokračovat.

Náhradní prostor město pro ni našlo v areálu v Černovické ulici číslo 15. „Areál prochází rekonstrukcí, proto bude nábytková banka otevřená zatím jeden den v týdnu, a to ve čtvrtek od 8:00 do 14:00, a to zejména pro instituce na výdej,“ doplnil Leder.

Lidé dosud darovali do nábytkové banky kolem 4000 kusů nábytku, zejména židlí, matrací, postelí a stolů. K dispozici bylo i 200 kusů elektroniky jako třeba mikrovlné trouby nebo varné konvice. Před počátkem ruské invaze na Ukrajinu koncem února mohli lidé podle Hladíka darovat nábytek potřebným na některých střediscích sběrného odpadu. „Chceme na to navázat a mít nábytkovou banku nejen pro uprchlíky, ale i pro potřebné,“ dodal Hladík.

Reklama

Doporučované