Hlavní obsah

Při ZŠ Sirotkova v Brně by mohla vzniknout školka až pro 75 dětí

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Při Základní škole Sirotkova v Brně by mohla v příštím volebním období vzniknout školka se třemi třídami až pro 75 dětí. V Žabovřeskách totiž nenašlo místo ve školce kolem 60 dětí.

Článek

Proto město za 13,5 milionu koupilo dům s pozemkem vedle školy, kde by mohla školka být. Náklady na vybudování jsou v desítkách milionů.

ZŠ Sirotkova patří k největším základním školám v Brně. Podle ředitele Dana Jedličky ji navštěvuje 780 žáků. „Dozvěděl jsem se, že se prodává vedlejší dům, který sousedí se školními pozemky. Škola je ve staré zástavbě a nemá se kam rozrůstat. Proto jsem to přednesl představitelům radnice,“ uvedl Jedlička.

Podle něj se s představiteli politické reprezentace dohodli, že by v místě mohla vzniknout také školka. „Přijde mi to jako výzva a byli bychom rádi, kdybychom u nás školku měli. My provážeme svůj školní vzdělávací systém s programem školky. Děti by pak mohly přejít k nám do základní školy,“ řekl Jedlička.

Podle místostarosty Žabovřesk Filipa Ledera (KDU-ČSL) by současný rodinný dům šel k zemi a místo něj by stavbaři vybudovali novou školku. Potřeba vznikla kvůli tomu, že na 60 dětí nezbylo místo ve školkách. „My jsme s tím nepočítali. Děláme si propočty, ale možná nastala nějaká generační obměna,“ poznamenal místostarosta.

Brno zřizuje 140 školek, do kterých chodí asi 11.500 dětí, a kolem 70 základních škol, které navštěvuje přes 32.000 žáků.

Reklama

Doporučované