Hlavní obsah

V Blansku obnoví burzu středních škol

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Blansku obnoví takzvanou burzu středních škol. Žáci devátých ročníků by tak měli mít snadnější rozhodování, na kterou ze středních škol zamířit. Na uspořádání akce se shodli ředitelé základních a středních škol.

Článek

Ve městě se burza středních škol v minulosti už konala, krátce i pod názvem Den blanenských odborných škol.

„Chceme, aby na Burze středních škol byly na jednom místě přehledně zastoupeny všechny blanenské školy, chybět ale nebudou ani kompletní informace o možnosti vzdělávání a nabídce výuky středních škol na Boskovicku. Rádi bychom žákům základních škol i jejich rodičům nabídli zjednodušení, aby nemuseli putovat na jednotlivé školy v regionu a složitě si shánět informace. Třeba se tak podaří oslovit někoho, kdy by jinak o dané škole vůbec neuvažoval,“ uvedl jeden z iniciátorů setkání Martin Jaglář, zástupce ředitelky Střední školy cestovního ruchu a gastronomie.

Zatímco v minulosti k návštěvě burzy uvolňovaly školy žáky jednotlivě, nyní většina z přítomných ředitelů plánuje návštěvu burzy nabídnout v rámci výuky pro deváté třídy pod vedením pedagogů. „Burzu za nás jednoznačně vítáme. V dopoledních hodinách na ni umožníme přijít žákům s učiteli. Náš kariérní poradce bude ale určitě vyzývat rodiče, aby tento den věnovali svým dětem a přišli se na nabídku středních škol podívat s nimi,“ uvedl ředitel ZŠ Rájec-Jestřebí Jiří Koumar.

Obnovení akce vítá i vedení města. „Iniciativa k setkání vzešla od středních škol, my jsme ji moc rádi zastřešili, stejně jako burzu, která proběhne pod záštitou města. Burza středních škol v Blansku v minulosti už fungovala a budu moc rád, když na tuto tradici navážeme,“ uvedl na setkání s řediteli starosta Blanska Jiří Crha (ODS). Je podle něj i v zájmu města, aby blanenské střední školy fungovaly a byly naplněny.

Burza středních škol, která se dříve krátce jmenovala i Den blanenských odborných škol, je prozatím naplánovaná na 14. října. Hostit ji bude Dělnický dům. Otevřít by symbolicky měla náborové období středních škol, naváží na ni prohlídky škol i dny otevřených dveří.

Reklama

Doporučované