Hlavní obsah

V Brně začíná veletrh Amper. Přijede 570 vystavovatelů, obsadí tři pavilony

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ve třech pavilonech brněnského výstaviště dnes začíná veletrh Amper, koná se po třech letech, tedy dvou vynechaných ročnících.

Článek

Zaměřuje se na elektrotechniku, energetiku, automatizaci, komunikaci, osvětlení a zabezpečení. Na veletrhu, který pořádá společnost Terinvest, se do pátku představí 570 firem z 27 zemí. Jejich expozice zaberou 13 500 čisté výstavní plochy v pavilonech P, F, V a na venkovních plochách.

Nejvíce vystavovatelů bude zastupovat Indii, celkem 48 firem, následuje Slovensko s 38 firmami a Německo s 25 firmami. Pořadatelé předpokládají, že veletrh během čtyř dnů navštíví 40 000 odborníků. Vystavují na něm velké nadnárodní korporace i středně velké české firmy, představují se také start-upy.

Odborný doprovodný program zahrnuje konference, semináře i přednášky týkající se automatizace a digitalizace, energetiky, internetu věcí, 5G sítí, eletromobility a smart city. Součástí veletrhu je i soutěž o nejpřínosnější exponát Zlatý Amper, kam se letos přihlásilo 20 firem. Veletrh bude přístupný do čtvrtka od 9:00 do 17:00, v pátek zavírá o hodinu dříve.

Reklama

Doporučované