Hlavní obsah

Veselí nad Moravou upravuje sídliště Chaloupky skoro za 20 milionů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Veselí nad Moravou na Hodonínsku upravuje sídliště Chaloupky. V první etapě to bude stát skoro 20 milionů korun. Práce by měly být hotové v létě. Počítá se s výsadbou čtyř desítek stromů, 570 keřů a 1200 trvalek.

Článek

Na sídlišti vzniknou také podélná parkovací stání. Během všech etap by mělo přibýt přes 400 parkovacích míst.

První etapa se týká prostoru mezi bytovými domy na sídlišti a budovaným bytovým komplexem nazvaným Nová tržnice. „Revitalizovaná lokalita nově nabídne odpočinkové místo plné zeleně pro všechny generace, vyroste zde nové dětské hřiště, vodní prvek, prostor pro venčení psů, ale také třeba workoutové hřiště pro mladé,“ uvedla mluvčí radnice Žaneta Jančaříková.

Přibudou i místa k parkování. „Na druhé straně klademe důraz na výsadbu stromů, keřu a členitou zatravněnou plochu, která by měla pomoci ke snížení hlukové zátěže uvnitř sídliště,“ řekla mluvčí.

Město také nechá vysadit desítky stromů, stovky keřů a 1200 trvalek i stejný počet cibulovin. „Cílem je v centru města vytvořit příjemnou ulici, která bude od přilehlé komunikace s podélným parkováním vizuálně separována pruhem zeleně se stromořadím. Sadové úpravy podpoří rytmus vystupujících lavic, u stromů budou použity nízké trávy, v místě lavic myslíme také na okrasné květiny,“ uvedl starosta Petr Kolář (TOP 09).

Reklama

Doporučované