Hlavní obsah

Vyškov pokračuje v modernizaci kina, koupí i nový projektor

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Vyškov pokračuje v modernizaci kina Sokolský dům, je opravené schodiště, v plánu je koupě nového digitálního projektoru. Radnice o tom informovala na svém webu. Město už dříve nechalo zmodernizovat sál, lepší je i zvuk.

Článek

Vstupní schodiště z roku 1994 bylo podle radnice už v havarijním stavu. „Povrch schodů včetně dlažby byl uvolněný a dlažba odpadávala. Dle posudku revizního technika skončila i životnost rampy pro vozíčkáře,“ uvedl ředitel Městského kulturního střediska Luboš Kadlec. Rekonstrukce mohla přijít na řadu až po dokončení opravy sálu, aby při stavebních pracích v patře nebyly poškozeny nové schody.

S ohledem na historický ráz budovy se podoba schodiště výrazněji nezměnila. Je opatřeno kamennou dlažbou s protiskluzovým povrchem. Během června dělníci také nainstalovali novou plošinu pro vozíčkáře a dokončili instalaci výtahu. Oprava schodiště vyšla město na 400 000 korun, zajištění bezbariérovosti v podobě plošiny a výtahu na bezmála milion.

Ve druhé půlce roku se počítá s další investicí. „Plánujeme vyměnit 12 let starou projekční techniku za novou. Diváci se mohou těšit na kvalitní obraz v rozlišení 4K oproti současnému 2K. Užijí si především zářivější barvy a také plynulejší pohyb obrazu patrný zejména v akčních scénách,“ uvedl Kadlec. O nákupu projektoru rozhodli radní v červnu, technologie stojí bezmála tři miliony korun.

Reklama

Doporučované